A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Májustól mindenhol lesz ügyeletes bölcsőde és óvoda

Kercsó Dorottya - 2020-04-28
Több önkormányzat jelezte azt is, hogy ha a járványügyi helyzet engedi, idén nyáron teljes kapacitással fogják működtetni a bölcsődéket és óvodákat.
Májustól mindenhol lesz ügyeletes bölcsőde és óvoda

Ahol a bölcsődék és óvodák bezártak, ott április 30-tól kötelező lesz az ügyelet biztosítása mindazoknak, akik ezt „munkavégzés vagy más ok miatt igénylik” – jelentette be Facebook-oldalán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A rendelet hétfő éjjel a Magyar Közlönyben is megjelent.

A szabályozás szerint az ügyeletet mindenki, aki ezt igényli, igénybe veheti. Egy csoportban maximum 5 gyerek lehet, és a szülőnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben. Novák Katalin emellett arra biztatta a munkahelyeket, hogy ott is szervezzék meg a munkavállalók 14 éven aluli gyermekeinek kiscsoportos felügyeletét.


Több önkormányzat újranyitná nyáron az óvodákat

Eközben több budapesti kerület vezetői bejelentették, hogy amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, nyáron teljes kapacitással megnyitják a bölcsődéket és óvodákat.

Ősi Gergely II. kerületi polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy terveik szerint idén nem lesz nyári leállás az óvodákban. Mint írja, ezzel a nagyszülőkre is gondolnak, hiszen egyre több szülő kényszerül vissza a munkába, és fontos, hogy a gyerekekre addig ne az idősebb korosztály tagjai vigyázzanak.

Hasonlót jelentettek be az Újbudai Önkormányzat Facebook-oldalán is. Mint írják: „Célunk, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a nyári időszakban az eddigiektől eltérően – a szülői igények felmérése és megismerése mellett – valamennyi intézményünk szükség szerint nyitva tartson és a családok munkába állását segítve gyermekeket fogadjon."

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Oksana Kuzmina / shutterstock

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja