A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felderítették a babagyilkost

Családinet [cikkei] - 2015-12-03
A bűncselekmény elkövetése után 12 évvel azonosították a zsaruk a tatabányai R.-né K. Ildikót (38), aki a megalapozott gyanú szerint 2003-ban megölte, majd egy parkban hagyta újszülöttjét. Az asszony részben beismerő vallomást tett.
Felderítették a babagyilkost

Tatabányán, az Ifjúmunkás lakótelep melletti parkban 2003. október 14-én délelőtt egy környékbeli lakos bebugyolált, halott újszülöttet talált. A kirendelt orvos szakértő megállapította, a gyermek élve született. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói széles körű adatgyűjtést végeztek, hogy felderítsék, ki felelős a csecsemő haláláért, erőfeszítéseik azonban akkor nem hoztak eredményt. Az újszülöttől vett DNS-mintát a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet genetikai szakértői megvizsgálták, szakvéleményük ismeretében sem jutottak előrébb a zsaruk, ezért 2004. február 13-án felfüggesztették az ügyben a nyomozást. 

– Idén novemberben az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt ügyeket felderítő főosztályához került az ügy – tájékoztat Csiszér-Kovács Viktória ezredes, az ORFK szóvivője. – A nyomozóknak értékelő-elemző munkával sikerült kiszűrniük azokat az embereket, akik ellen Komárom-Esztergom megyében korábban kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult. Ennek eredményeképpen került látókörükbe R.-né K. Ildikó. A további adatgyűjtés megerősítette a gyanút, hogy az asszony szülte a holtan talált csecsemőt. Az ORFK munkatársai minderről tájékoztatták a megyei életvédelmi nyomozókat, akik november 25-én beidézték kihallgatásra a nőt.

R.-né K. Ildikó először mindent tagadott, később mégis úgy döntött, vallomást tesz. Beismerte, a parkban hagyta gyermekét. Elmondása szerint 2003. október 13-án éjjel arra ébredt, hogy erős hasi fájdalmai vannak. Bár több gyermeke volt már, nem tudta, hogy ismét várandós – állította. A lakás egyik szobájában megszülte a babát, takaróba csavarta, és arra emlékszik még, hogy úgy, ahogy volt, pizsamában elindult vele. A következő emlékképe, hogy az újszülöttje nélkül tér haza. A nő állítja: nem tudja, közben mi történt, merre járt. Ennek ellenére határozottan tagadta, hogy bántotta volna az újszülöttet, akinek a nemére sem emlékszik.

R.-né K. Ildikó bilincsben

Az ORFK kiemelt ügyeket felderítő főosztálya R.-né K. Ildikó ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A bíróság november 27-ei döntése értelmében a gyanúsított szabadlábon védekezik. A büntetőeljárást a megyei főkapitányság folytatja.

Forrás: police.hu
Fotó: Sebestyén Jenő

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja