SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felderítették a babagyilkost

Családinet [cikkei] - 2015-12-03
A bűncselekmény elkövetése után 12 évvel azonosították a zsaruk a tatabányai R.-né K. Ildikót (38), aki a megalapozott gyanú szerint 2003-ban megölte, majd egy parkban hagyta újszülöttjét. Az asszony részben beismerő vallomást tett.
Felderítették a babagyilkost

Tatabányán, az Ifjúmunkás lakótelep melletti parkban 2003. október 14-én délelőtt egy környékbeli lakos bebugyolált, halott újszülöttet talált. A kirendelt orvos szakértő megállapította, a gyermek élve született. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói széles körű adatgyűjtést végeztek, hogy felderítsék, ki felelős a csecsemő haláláért, erőfeszítéseik azonban akkor nem hoztak eredményt. Az újszülöttől vett DNS-mintát a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet genetikai szakértői megvizsgálták, szakvéleményük ismeretében sem jutottak előrébb a zsaruk, ezért 2004. február 13-án felfüggesztették az ügyben a nyomozást. 

– Idén novemberben az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt ügyeket felderítő főosztályához került az ügy – tájékoztat Csiszér-Kovács Viktória ezredes, az ORFK szóvivője. – A nyomozóknak értékelő-elemző munkával sikerült kiszűrniük azokat az embereket, akik ellen Komárom-Esztergom megyében korábban kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult. Ennek eredményeképpen került látókörükbe R.-né K. Ildikó. A további adatgyűjtés megerősítette a gyanút, hogy az asszony szülte a holtan talált csecsemőt. Az ORFK munkatársai minderről tájékoztatták a megyei életvédelmi nyomozókat, akik november 25-én beidézték kihallgatásra a nőt.

R.-né K. Ildikó először mindent tagadott, később mégis úgy döntött, vallomást tesz. Beismerte, a parkban hagyta gyermekét. Elmondása szerint 2003. október 13-án éjjel arra ébredt, hogy erős hasi fájdalmai vannak. Bár több gyermeke volt már, nem tudta, hogy ismét várandós – állította. A lakás egyik szobájában megszülte a babát, takaróba csavarta, és arra emlékszik még, hogy úgy, ahogy volt, pizsamában elindult vele. A következő emlékképe, hogy az újszülöttje nélkül tér haza. A nő állítja: nem tudja, közben mi történt, merre járt. Ennek ellenére határozottan tagadta, hogy bántotta volna az újszülöttet, akinek a nemére sem emlékszik.

R.-né K. Ildikó bilincsben

Az ORFK kiemelt ügyeket felderítő főosztálya R.-né K. Ildikó ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A bíróság november 27-ei döntése értelmében a gyanúsított szabadlábon védekezik. A büntetőeljárást a megyei főkapitányság folytatja.

Forrás: police.hu
Fotó: Sebestyén Jenő

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja