SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Múlt-jelen-jövő - 2. rész - Bachvirágok

Fáczányi Dóri [cikkei] - 2011-04-19
A múlt-jelen-jövő cikkhez kapcsolódóan szeretném bemutatni azokat a Bachvirágokat, amik segítenek a jelenben maradni...
Múlt-jelen-jövő - 2. rész - Bachvirágok

Az első virág, mely a segítségünkre lehet, a jerikóilonc. (Honeysuckle)

bachviragokA jerikóilonc az átalakulás képességének a virága. Negatív állapotban az ember ragaszkodik a múlthoz, és nincs kellő összeköttetésben az életárammal. Ezt a problémát a belső mozgás hiánya okozza. Az ember egyfajta szellemi tétlenségbe merevedik a nem megfelelő időben és a nem megfelelő helyen, ezáltal cselekvőképtelenné lesz. Nem veszi tudomásul, hogy a legfontosabb életelvek egyike a folytonos változás, hogy minden áramlik. Az az özvegyasszony, aki elhunyt férje dolgozószobáját éveken át érintetlenül hagyja, mintha a férj csak most állt volna fel az íróasztaltól, negatív honeysuckle-állapotban van. Vagy a fiatal nő, aki vőlegénye halála óta nem hajlandó új kapcsolatot létesíteni. Vagy az a család, aki új helyre költözik, és állandóan a múltat emlegetik, a régi környéket, hogy mennyire hiányzik. Így nem tudnak új barátokat találni, nem érzik jól magukat új otthonukban, mert nem a jelenben élnek.

Ezek az emberek ragaszkodnak a múlthoz, megrekedtek, nem tudnak túl lépni a régi emlékeken, amelyekből csak a szépre akarnak emlékezni. Annak is segítségére van ez a virág, aki honvágytól szenved. A jerikóilonc eltávolítja a tudatból a múlt minden búját-baját. Semlegesíti a múlt befolyását és visszahoz minket a jelenbe.

Pozitív állapotban az ember tanul a múltból, élő kapcsolatban van a múltjával, nem kapaszkodik feleslegesen bele. Amit érdemes megőrizni, azt magával hozza a jelenbe. Átengedi  magát felsőbb énje irányításának, akkor is, ha az számára pillanatnyilag nem érthető.

A következő virág az ébren álmodóknak nyújthat segítséget. Ő az iszalag (Clematis)

iszalagAz iszalag az alkotóerő lelki potenciáljához kapcsolódik. Negatív állapotban a személyiség igyekszik minél kevésbé részt venni a való életben, saját képzeletvilágába húzódik vissza. Távolba meredő, merengő, álmodozó tekintetek iszalag állapotról tanúskodnak. Ezek az emberek világok között vándorolnak, a realitás nem különösebben vonzó számukra, ezért, amikor csak lehet, a szürke valóságból képzeletük színes világába húzódnak vissza. Mivel nincsenek jelen, kevés energiával rendelkeznek, üres a fejük, és hideg kezük-lábuk. Bajban vannak a részletekkel, esetleg  látási és hallási panaszok léphetnek fel előbb-utóbb náluk, mivel nem akarnak részt venni a jelen történéseiben.

Álmodozásuk  miatt könnyebben érheti őket baleset, gyakran elalszanak, sohasem éberek, mert mindig gondolataik között vannak, sosem a jelenben. Amolyan "szórakozott professzorok". Elvágyódnak egy más világba, ha betegek lesznek, nagyon nehezen akarnak gyógyulni, közömbösek, egykedvűek. A 19. század végén elterjedt romantikus halálvágy tökéletesen kifejezte ezt az állapotot. Nagy problémájuk, hogy nem ismerik fel, hogy a jövőt a jelenben alakítjuk, és ennél a feladatnál mindenki energiájára szükség van, minden kéz, minden fej, minden szív be van tervezve. Aki  egyszerűen csak kiszáll, és várja az idők eljöttét, nem csak magának árt, hanem a nagy egésznek is. Viszont pozitív tulajdonságaik közé tartozik, hogy nagyobb alkotótehetséggel bírnak, mint az átlagemberek. Igazi gazdag lelkületű művészek. A pozitív Clematis energiájú emberek színes fantáziájukat tudatosan képesek hasznosítani az anyagi világban, gazdagítják környezetüket, mint művészek vagy gyógyítók. /forrás: Scheffer Az eredeti Bach-virágterápia/

Személyen konzultáció:
Bővebb információ: http://www.faczanyifengshui.com/  
bejelentkezés  emailben: info@faczanyifengshui.com,vagy telefonon:06/205728585

Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás beszélgetés során  választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat. Várlak szeretettel!

Múlt-jelen-jövő - 1. rész

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja