SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Botox babák

Családinet [cikkei] - 2011-04-08
Ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban az a problémám, hogy roppant nehéz megállnom, hogy kívülállóként adjam át nektek a hírt, hogy pártatlanként meséljek a történésekről, de ígérem, hogy amennyire csak tudok, profi maradok és nem zúdítom rátok a magánvéleményem. Legfeljebb majd később, a kommentekben, hisz az a célom, hogy Titeket bírjalak szóra. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok.
Botox babák

botoxAz amerikai sajtóban, televízióban a napokban tetőfokára hágott a felháborodás a Botox kezelések gyermekkorban való alkalmazása miatt, miután kiderült, hogy egy San Francisco-ban élő angol származású anyuka saját maga kezeli Botox injekciókkal a 8 éves kislányát.

Ez az eset azonban már csak a jéghegy csúcsa. Hosszú hónapok óta téma a médiában a tinédzserek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szépségkezelés. A Teen Botox Epidemic, Tinédzser Botox Járvány, ahogy az amerikai sajtó nevezi a jelenséget.

botoxCharice Pempengco, 18 éves filippínó színésznő vallomásával kezdődött. A fiatal művésznő szerepet kapott az Államokban nagy népszerűségnek örvendő, fiataloknak szóló TV-műsorban, a Glee-ben. A forgatás megkezdése előtt Botox kezelésekre járt, hogy átlagosnál szélesebb arccsontját megkeskenyítsék. A fiatal lány büszkén mesélte a felvételek után, mennyivel magabiztosabb volt így a kamerák előtt. "Jól akartam kinézni, friss, üde arcot akartam." - nyilatkozta.

Úgy néz ki, hogy csupán az elmúlt évben több mint 12 ezer 18 alatti fiatal részesült botox kezelésben. Pár évvel ezelőtt még csak azok a tizenévesek estek át a procedúrán, akik kellemetlen izomremegésben vagy fokozott izzadásban szenvedtek, ma már a gyerekek az arc hibáinak korrekciójára, a felmerülő, szerintük első ráncok ellen használják. Az orvosok hiába figyelmeztetik őket arra, hogy a Botox idegméreg és hogy a természetes öregedést nem állítja meg, a fiatalok hajthatatlanok és roppant kritikusak magukkal szemben. Másokkal szemben pedig még inkább. Így rengeteg olyan eset van, hogy olyan fiatalon kell elvégezni a beavatkozást, akit a társai valamilyen szépséghiba miatt csúfolnak.

botoxMiközben a pszichológusok, a szülők, az aggódó felnőttek bűnbakot keresnek, valahogy mégis egyre több fiatal megy el az első kezelésre. Nem a Botox a bűnbak, hanem a mögötte húzódó sokkal nagyobb baj. Az önkép, az önértékelés torzulása, a fiatalokra nehezedő nyomás. A gyerekeknek nincs lelki kapaszkodójuk, minden a külsőség, a megjelenés. Ami a  fejben, a lélekben, a szívben lakozik, egyre értéktelenebb, egyre kevésbé fontos. Legalábbis a fiatalok nagyon nagy hányadánál. A szülők, pedagógusok, pszichológusok pedig vádolnak. Vádolják a médiát, a hírességeket, a reklámokat, mégsem történik semmi. A fiatalok órákat töltenek a Facebook-on, miközben összehasonlítják magukat másokkal, százával készülnek az előnyös tulajdonságokat kiemelő önarcképek. A saját test elfogadása pedig egyre messzebb és messzebb kerül a normálistól. Hiába mondják a szülők, a barátok, a családtagok, hogy jól néz ki a fiatal, ő már egyáltalán nem hiszi el és megkezdődik a nem tökéletes arcvonások, testrészletek feltérképezése és a harc ellenük. A durva diéták, a túlzott edzések és most a Botox.

Azok a fiatalok, akiket pedig a szüleik, barátaik, netán a plasztikai sebész akar megállítani, feldühödnek, mondván, megérdemlik, jár nekik, hogy jól nézzenek ki, hogy ne kelljen szenvedniük mások kritikái miatt.



A gyerekek, a fiatal felnőttek nagyon durva kritikusok és bizony nagyon résen kell lennie a szülőknek, hogy meg tudják állítani a lavinát. Ám mi történik abban az esetben, ha maga a szülő veszi rá a gyermeket a Botox kezelésekre, ha az édesanya hiteti el a gyermekkel, az ő érdekében történnek a kezelések?

botoxKerry Campbell Birmingham-i kozmetikus, aki nemrégiben költözött 8 éves kislányával, Britney-vel San Francisco-ba. Meggyőződése, hogy kislánya az Államokban szépségversenyeket fog nyerni és hogy biztos legyen a dolgában, saját maga kezeli lánykája arcát háromhavonta Botox injekciókkal. Ezen kívül már most gyantázza a kislány bikinivonalát, lábát, hogy megelőzze a szőrösödést. "Tudom, hogy a lányomból egy nap modell, színész vagy énekes lesz. Ezekkel a kezelésekkel meghosszabbítom az idejét. Sokkal tovább lesz fiatal, baba-arcú. Sokan most biztos felelőtlennek tartanak, pedig nem vagyok az. A Botox-ot magam veszem és magamon próbálom ki, mielőtt a lányomnak adnám. Képzett kozmetikus vagyok. Tudom a módszereket, a mennyiségeket. Csak jót akarok Britney-nek."

A kislány az első kezelést 8. születésnapjára kapta, ajándékként. A beavatkozás fájdalmas, de Britney úgy nyilatkozott a lapoknak, hogy az anyukája jót akar neki, és ugyan sír az injekciók beadásakor, utána már menő felnőttnek érzi magát.

botox"Nem én vagyok ám az egyetlen, aki ezt csinálja. A gyermek szépségversenyeken résztvevők szülei a pihenőben elmesélik egymásnak, ki milyen kezelést adott a lányának. Nem illegális és nemcsak Amerikában élnek a lehetőséggel a szülők. Nem akarom, hogy a lányom ne kapja meg azt a kis extra segítséget, amit a többiek. Ha azt akarom, hogy a lányom sikeres legyen, realistának kell lennem és minél előbb kezdeni a felkészítést. Tudom, mik a lányom hibái. Ezekre koncentrálunk. Tervbe vettük a szemöldök és a szájvonal tetoválását. Amikor a lányom milliókat keres majd, büszke lesz rám és hálás lesz nekem, hogy mennyit tettem érte fiatal korában."

Ennyi a történet, amely erős érzelmi viharokat kavar Angliában és itt Amerikában is. Nincsenek törvények, melyek szabályoznák a szépészeti beavatkozások korhatárát. Nincsenek lehetőségek a felelőtlen szülők, a gyermek szépségversenyek ésszerű keretek közé szorítására.

Forrás: Tinkmara: freeblog.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja