Hírek, érdekességek

Négy évig randizott egymással mit sem sejtve két brit fiatal, de amikor a szüleiket bemutatták egymásnak, az idősebbekben felmerült a gyanú, hogy mintha már találkoztak volna korábban. Végül régi fényképek oldották meg a rejtélyt, és igazi mesebeli történet bontakozott ki.
"Elég a beszédből, kezdjünk el ültetni!" - ez volt a jelmondata annak a programnak, amely a nemzetközi Plant for the Planet mozgalom keretében szerveződött egy budapesti általános iskolában. Felvétel is készült arról, hogy gyerekek fogják be ismert emberek száját, jelezve, hogy az üres beszéd ideje lejárt, most már cselekedni kell.
A Leonardo da Vinci utcai épület falát mostantól a Vízipók csodapók című mese egy jelenete díszíti.
Gyorsfagyasztott leveles tésztát vont ki a forgalomból a NÉBIH idegenanyag-szenynezettség miatt.
Az iskolában halálos kimenetelű erőszakot elkövető gyerekeknél korábban jellemzően viselkedési zavarok voltak megfigyelhetők - állapította meg az amerikai Országos Fenyegetések Felmérésének Központja (NTAC), amely csütörtökön hozta nyilvánosságra jelentését.
Lassan aktuálissá válik azoknak a gyerekeknek az iskolaérettségi vizsgálata, akik augusztus 31-ig betöltik a 6. évüket, de a szüleik mégsem szeretnék még iskolába küldeni őket. A téma körül eddig teljes volt a bizonytalanság, most azonban az Oktatási Hivatal a Pegagógusok Demokratikus Szakszervezete kérelmére ismertette a folyamat tervezetét.
Szalmonellával fertőzött mandulát találtak az egyik élelmiszerbolt-láncnál.
A korábbi tervekkel ellentétben mégis jelentkezhet a felsőoktatásba az is, akinek nincs nyelvvizsgája.
Aki keres, az talál... tartja a régi mondás, és én hittem is, hogy így van, mikor évről évre próbáltam megtalálni a tökéletes határidőnaplót. De valahogy csak nem akart összejönni mostanáig.
Jótékonysági sütivásárok, licitálások és rengeteg önkéntes adakozó: az összefogásnak hála Zente után most Levi kapott esélyt a teljes életre.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.