Hírek, érdekességek

Erről Horváth László miniszterelnöki megbízott beszélt az M1 műsorában. A politikus a gyöngyöspatai szegregáció miatt megítélt kártérítésekkel kapcsolatban azt mondta: nem az iskola hibája, ha valaki 16 évesen sorozatos hiányzások után még csak hatodik osztályba jár.
Gyerekülés nélkül, édesanyja ölében utazott az az egyéves kisfiú, aki egy ütközés során veszítette életét a 6-os főúton. A rendőrség a balesetet okozó autó sofőrje és a szülők büntetőjogi felelősségét is vizsgálja.
Négy családszervezet fogott össze az édesanyákért, hogy az ő nem mindennapi cselekedetüket megmutassák az országnak. Online játékkal és közös videóval is készülnek
500 iskolaőr áll a közeljövőben munkába a legveszélyeztetettebb intézményekben, akiknek fő feladatuk az lesz, hogy megakadályozzák a tanárok ellen irányuló verbális és fizikai agressziót - jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely.
Tanév végén általában a szülők szokták megköszönni a pedagógusoknak az áldozatos munkát, idén azonban az koronavírus átírta a megszokott forgatókönyvet, ezért a szülők nem mindennapi helytállása is elismerést követel.
Benjámin a lakótelepi játszótéren lett rosszul. Társai felnőtteket megszégyenítő talpraesettséggel és bátorsággal cselekedtek, így sikerült megmenteniük a fiút.
A 4-es 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában vajúdó asszonynak a rendőrök segítettek világra hozni a kisbabáját.
A koronavírus okozta kijárási korlátozás ideje alatt felerősödtek a nemek közötti ellentétek. A hölgyek egy jelentős része úgy érzi, hogy mint mindig, most is magára maradt a feladatokkal. De valóban a nőknek kell mindent megoldaniuk? Valóban nincs szükség a hagyományos férfi szerepekre? Kovács Ildikó önvédelmi szakértő szerint egy generációs problémáról van szó, amelyet a közöny mozgat.
A héten kiadott kormányrendelet értelmében vidéken május 25-től, a fővárosban június 2-től teljes kapacitással megnyitnak a bölcsődék és óvodák. Nem mindenki siet azonban intézménybe adni a gyerekét, és az ovik kommunikációja is ellentmondásos a témában. Az iskolák újranyitása körül még több a kérdőjel.
Hétfő óta az egész országban újra látogathatóak a játszóterek. Bár a kezdeti szabályozás úgy szólt, hogy ezeken a helyeken is tartani kell a másfél méteres távolságot, Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján némileg árnyalta a képet.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media