Hírek, érdekességek

A levelező tagozatra járó, tanító szakos Niki korábban az órákra is magával vitte Leventét.
Etefon növényvédőszer-maradékot találtak a Lidlben árusított lédig fürtös paradicsomon, ezért az üzletlánc azt kéri, aki a termékből vásárolt, ne fogyassza el, hanem vigye vissza bármelyik üzletükbe, ahol a vételárat nyugta nélkül is visszatérítik.
Közeleg a középiskolai felvételi, a nyolcadikosoknak, illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumba készülő alsóbb éveseknek január 18-án kell megírniuk a központi írásbeli vizsgát matematikából és magyarból. A 2020-as tanévre gimnáziumi képzést 546, technikumit 236, szakképző iskolai képzést pedig 168 intézmény hirdet országszerte; újdonság, hogy a szakképzésben 2020-tól minden tanuló ösztöndíjat kap.
Egy fiú belekötött a szobatársába, és durván bántalmazni kezdte, harmadik társuk pedig röhögve videózta a verést. A felvétel később az internetre is felkerült, ez alapján kezdett nyomozásba a rendőrség.
Valaha természetes volt, hogy az ember összhangban élt a természettel, az élővilággal, vigyázta, gondozta azt, és elfogadta, hasznosította, élte ajándékait. Ma már ez koránt sem természetes, ma azért küzdünk, hogy ezt a valahai összhangot, egyensúlyt újrateremtsük, és helyrehozzuk azt a pusztítást, amit az utóbbi időkben végeztünk.
Jelentősen egyszerűsödik, csaknem automatikussá válik 2021 februárjától a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés.
A meg nem nevezett magyarországi iskolában különböző kedvezményekre jogosító kuponokat kaptak a tanulók. Neked hogy tetszik a kezdeményezés?
Januártól nem mehet iskolába az a gyerek, aki nem kapta meg a kötelező védőoltásokat.
A szerkesztőség tagjai összegyűjtötték a szívüknek legkedvesebb írásokat az elmúlt évből. A Te kedvenced is köztük van?
A hamarosan Budapesten is fellépő hollywoodi klasszis online oktatás keretein belül vezeti be az érdeklődőket a filmzeneírás rejtelmeibe a Masterclass online óráin. Maga a Masterclass Corporation is meglepődött, hiszen a zeneszerző kurzusára pár óra alatt több százan jelentkeztek, főként Magyarországról.
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.