SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Uborkasaláták

Németh Ági [cikkei] - 2005-06-15
Az uborkasaláta készítéséhez használhatunk fürtös vagy akár kígyóuborkát. A kígyóuborkát azoknak ajánlom, akiknek kényesebb a gyomruk. Az uborkát sokféleképpen elkészíthetjük, csak mindig ügyeljünk arra, hogy frisset vásároljunk, és ne legyen keserű. Hogy az uborka keserű-e vagy sem, annak a legegyszerűbb ellenőrzési módja, ha megkóstoljuk.



Kefires uborkasaláta

Hozzávalók: 50 dkg uborka * só * 1 csokor snidling * kis csokor friss bazsalikom és tárkony * 3 dl joghurt vagy kefir * kevés borecet vagy balzsamecet

Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, sózzuk és egy félórát állni hagyjuk. A snidlinget, bazsalikomot, tárkonyt finomra vágjuk és a kefirrel, jól összekeverjük. Ízesítjük az ecettel, és a levétől kicsavart uborkát, a kefirbe forgatjuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.



Paradicsomos uborkasaláta

Hozzávalók: 50 dkg uborka * 40 dkg paradicsom * kis fej lilahagyma * kis csokor petrezselyem * só * ecet * csipet cukor * olívaolaj

Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk, és besózzuk. 2 órát állni hagyjuk, majd a levétől lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk, és kockára vágjuk, a hagymát vékony szeletekre szeljük. Az egészet egy tálba tesszük, és óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük az ecettel és az olívaolajjal. A petrezselymet finomra vágjuk, és a salátát díszítjük vele. Tálalásig hűtőbe rakjuk.



Klasszikus uborkasaláta

Hozzávalók: 70 dkg uborka * só * 2 gerezd fokhagyma * 1 pohár tejföl * ecet * cukor * őrölt pirospaprika

Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és gerezdekre vágjuk. Az uborkát legyaluljuk, besózzuk, és a fokhagymával összekeverjük. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. .Az uborkának a levét kinyomkodjuk, ízesítjük ecettel és egy csipet cukorral. (egy kis vizet is adhatunk hozzá. ) Tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk. A salátára tálalásnál egy kanál tejfölt teszünk, és pirospaprikával díszítjük.



Kovászos uborka

Hozzávalók: 2 kg fürtös uborka * 30 dkg rozskenyér * 2 evőkanál só * egy csokor kapor * 5 literes üveg

Elkészítés: az uborkát jó alaposan megmossuk ( körömkefével megtisztítjuk), az üveget alaposan kimossuk. Az uborka végeit levágjuk és megízleljük, hogy ne legyen keserű. Az uborkát sorba rakjuk az üvegbe, ezután a kaprot és a kenyeret és a sót tesszük rá. Az üveget felengedjük melegvízzel, és napos helyre tesszük. Az üveg tetejére egy tányért teszünk. A napon érleljük 4-5 napig, ezután leszűrjük az uborka levét egy másik üvegbe, és a megmosott uborkát belerakjuk. Hűtőben tároljuk.
Tipp: az uborka akkor jó, ha sárgás a színe.


 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Az oltás utáni reakciók és szövődmények - VIDEÓVAL

Az oltások utáni reakciók sok szülő számára kérdéseket vetnek fel, de nem minden kellemetlenség jelent szövődményt. A videóban Dr. Lakatos Lilla részletesen elmagyarázza, milyen reakciók normálisak, és milyen módszerekkel lehet enyhíteni a baba tüneteit. Praktikus tippeket kapsz a láz és fájdalom kezelésére, hogy magabiztosan kezeld az oltás utáni helyzeteket.

Lázcsillapítás kisbaba korban, lázgörcs, tévhitek, népi gyógymódok - VIDEÓVAL

A csecsemők láza és lázgörcse sok szülő számára okoz aggódást, de fontos tudni, mikor számít a láz veszélyesnek, és hogyan kezelhető biztonságosan otthon. A megfelelő testhőmérséklet-mérés, a lázcsillapítás helyes alkalmazása és a lázgörcs felismerése mind kulcsfontosságú a baba egészségének védelmében. Cikkünkben Dr. Lakatos Lilla csecsemő- és gyermekgyógyász részletesen bemutatja, mire figyelj, és mikor kell azonnal orvoshoz fordulni.

5 étel, ami pajzsmirigy-alulműködést okozhat

Sok olyan növényi élelmiszert ismerünk, amelyet egészségesnek tartunk, de kockázatos molekulákat tartalmaz, amelyek felboríthatják a hormonális és anyagcsere-egyensúlyt. A pajzsmirigyhormon kritikus fontosságú a szervezet szinte minden sejtjének anyagcseréjéhez, és kritikus fontosságú az agy megfelelő fejlődéséhez a korai életben. Azoknál az embereknél, akik nem jutnak elegendő fehérjéhez vagy jódhoz az étrendjükben, nagy a golyva kialakulásának kockázata.

Szülinapja után maradt árva a négyéves kislány: szüleire a fürdőkádban találtak rá

Brazíliában, São José városában egy négyéves kislány árván maradt: szülei közvetlenül születésnapja után hunytak el a fürdőkádban.

Ma 83 éves Halász Judit színésznő és énekesnő, generációk nagy kedvence

83 éve ezen a napon, 1942. október 7-én született Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának tagja, aki örökre beírta nevét a magyar kultúra történetébe.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja