A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hagymás receptek

Kókai Kata - 2005-03-02
Ki ne szeretné a fokhagymát és az újhagymát? Próbálja ki hagymás receptjeinket!
Hagymás receptek

 

Hagymás felfújt

 

Hozzávalók:

 

  • 4 nagy vöröshagyma
  • 200 g Ementáli sajt
  • 4 vastag szelet kenyér
  • 2 húsleveskocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 350 g vaj
  • só, bors

 

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, vajon 5-6 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk és kevergetve világosbarnára sütjük. 1 l vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Sóval, borssal ízesítjük és 25 percig főzzük. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, kenyérpirítóban vagy grillsütőben megpirítjuk a kenyeret. 4 tűzálló leveses tálba 1-1 kenyérszeletet fektetünk, rámérjük a besűrűsödött levest, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, a tetején pedig megpirul a sajt.

 

Részeg fokhagyma

 

Hozzávalók:

 

  • 2 - 3 fej fokhagyma,
  • 1 dl Royal Vodka

 

A megtisztított fokhagymát bármilyen összezúzzuk minél kisebb részekre.

A zúzalékot leöntjük az 1 dl vodkával, jól elkeverjük és 2-3 napig, jól záródó edényben naponta 1x - 2x rázogatva sötét helyen tároljuk. A 3. napon lehetőleg zománcozott fém, vagy üvegtölcsérbe helyezett szűrőpapíron átszűrjük a folyadékot . Gyengén nyomkodjuk ki , a leszűrt levet jól záródó csavaros, csepegtetős üvegcsébe téve igen finom zamatú, robosztus illatú fokhagyma tinktúra képződik.

A visszamaradt masszát annyi olíva olajjal elkeverjük, hogy még sűrű maradjon. Hűtőben tároljuk, használhatjuk húsok, mártások ízesítésére.

 

Francia hagymasaláta

 

Hozzávalók:

 

50 dkg gyöngyhagyma,

l dl olaj,

só, ecet

 

A megtisztított hagymafejeket sós vízben üvegesre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd forró olajban megpirítjuk. A tálra szedett hagymát ecettel öntözzük, megsózzuk, végül ráöntjük azt az olajat, amiben megsült. Behűtve tálaljuk.

 

Hagymasaláta

 

Hozzávalók:

 

  • 3 fej vöröshagyma,
  • petrezselyem,
  • só, ecet,
  • olaj

 

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, sóval, ecettel fűszerezzük, hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, s jól összekeverjük olajjal. A nyers hagymasalátákat sült, vagy párolt húsokhoz egyaránt kínálhatjuk.

 

Újhagyma saláta

 

Hozzávalók:

 

  • 4 csomó újhagyma
  • 2 ek.ecet,
  • 3-4 ek olaj,
  • mustár,
  • só, cukor

 

A hagymát zöldjével együtt apróra összevágjuk, s elkeverjük a többi hozzávalóból készült mártással. Fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja