A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti gyomorkímélő receptek

Kókai Kata - 2007-04-02
A húsvét, akárcsak a többi ünnep, a nagy evések, nem egyszer a gyomorrontások ideje. Íme egy recept azoknak, akik az ünnepek alatt is ügyelnek formáikra- és gyomrukra.
Húsvéti gyomorkímélő receptek

Sonkasaláta


Hozzávalók:
 

  • Füstölt sonka ízlés szerint 20-30 dkg
  • Jégsaláta 1 fej
  • Natúr joghurt 1 doboz
  • Snidling 1 csokor


A jégsalátát apró darabokra vágjuk, megmossuk és egy tálba helyezzük. A snidlinget apróra vágjuk, és összekeverjük a natúr joghurttal, majd egy kis sót keverünk hozzá. A sonkát apró kockákra vágjuk és lepirítjuk. A sonkát hozzáadjuk a salátához, majd egy kevés sajtot reszelünk rá. Ízlés szerint paradicsomot, fokhagymát is adhatunk hozzá.


Töltött tojás

 

Hozzávalók:
 

  • 5 tojás
  • 1 fej hagyma
  • majonéz


A tojásokat 6 perc alatt főzzük keményre és hámozzuk meg. Az alját vágjuk le, és szedjük ki a sárgáját. A levágott fehérjét és sárgáját villával törjük össze, és adjunk hozzá annyi majonézt, hogy krémes állagú legyen. A hagymát vágjuk apró kockákra és keverjük hozzá a tojáshoz. Az elkészült töltelékkel töltsük meg a tojás fehérjét. Tálalásnál kenjünk a tojások tetejére egy kevés majonézt, s ezzek ragasszunk hozzá egy kevés reszelt sajtot.

Fotó: Meal Makeover Moms/flickr

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja