Húsvéti sárgatúró

P. Amelie - 2011-05-19
A nyírségi húsvéti asztal elmaradhatatlan étele, foszlós házi kaláccsal és finom házi sonkával tálalva.
Húsvéti sárgatúró

Hozzávalók:

  • 2 l tej
  • 30 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 vaníliacukor
  • 1 csipet só

A hozzávalókat a tej kivételével alaposan összekeverjük. A tejet teflon-, vagy vaslábasban majdnem forrásig hevítjük, ekkor óvatosan, kis adagokban belekeverjük a tojást. Folyamatosan kavarni kell.

Az egész massza úgy néz ki, mint egy nagy fazék rántotta, addig kell kavarni, míg a tej kifehéredik, csak a savó marad (kb 20-25 perc). Akkor tiszta kendőn leszűrjük, a kendőbe bekötözzük jó szorosan és felakasztjuk, míg teljesen kicsepeg. Ez kb. 3-4 óra.

husveti_sargaturohusveti_sargaturo2

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.