A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti brunch - receptekkel

Kandikó Éva - 2010-03-29
A húsvét az egyik legragyogóbb alkalom arra, hogy rokonainkat, barátainkat meghívjuk egy brunchra.
Húsvéti brunch - receptekkel

A kifejezés nálunk még ismeretlen, ami egy Amerikában és Nagy-Britanniában kedvelt étkezési formát takar: a reggeli és az ebéd időpontja közötti elhúzódó, ráérős étkezést.

Brunch-on való felszolgálásra ideális minden olyan étel, amit reggel is szívesen adunk, de szerepelhet még a választékban meleg étel is, különböző piték, lepények, mindenféle kencék, melyeket kenyérre, péksüteményre kenhetünk. Húsvéti összeállításunkban ezekhez adunk tippeket.

Spenótos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj

A leveles tésztát terítsük ki (vagy nyújtsuk vékonyra, ha nem előre nyújtottat vásároltunk), vágjunk ki belőle egy akkora kört, amivel úgy bélelhetünk ki egy 18 cm-es tortaformát, hogy pereme is legyen a tortának A spenótot mossuk meg, szárazzuk le, majd konyharuhán szárítsuk le. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, dobjuk rá a spenótot, sózzuk meg, pároljuk puhára, végül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Törjük át a túrót, keverjük bele a tojást, a kissé összevagdalt spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A masszát töltsük a tésztába,  majd 200 fokos sütőben süssük 35-40 percig.

 

Kimondottan húsvéti étel a következő:
Tormás sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
  • 2 doboz natúr krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
  • só, bors

A krémsajtot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, majd kanalanként tormát adunk hozzá. Folyamatosan kóstolni kell, nehogy túladagoljuk a tormát és ehetetlenül savanyú vagy erős legyen a krém.  Őröljünk bele borsot, ha kedveljük, apróra vágott snidlinget is keverhetünk hozzá. A sonka szeletek rövidebb végére halmozzunk krémet, majd tekerjük fel. Ha maradt a krémből, díszíthetjük vele a tekercsek tetejét. Alaposan hűtsük be tálalás előtt.

 

Rokfort krém

Hozzávalók:

  • 25 dkg rokfort sajt
  • 10 dkg vaj (nem margarin!)
  • 1 tubus tejszínes krémsajt
  • 2 evőkanál sűrű tejföl

A hozzávalókat időben vegyük ki a hűtőből, ha minden összetevő szobahőmérsékletű, könnyen tudunk velük dolgozni. A sajtot törjük alaposan össze villával, adjuk hozzá a többi alkotóelemet, keverjük habosra.

 

A leveles tészta – amint láttuk az első receptnél – igen jó szolgálatot tesz a konyhában, használjuk bátran!
Paradicsomos, pestos tartlett

Hozzávalók:
egy csomag mélyhűtött leveles tészta
1 dl pesto
2-3 paradicsom
1 tojássárgája
feta sajt
friss bazsalikom levelek
só, bors
 
A leveles tésztát kiterítjük (vagy kinyújtjuk), és 12 centi átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minden körre ráteszünk egy kisebb tányért, körbe rajzoljuk a peremét éles késsel. A belső kört sűrűn megszurkáljuk villával. Ennek az lesz a következménye, hogy a szélén keletkezett kb. 2 centis sáv szépen fel fog emelkedni, peremet képezve a tortácskák köré, míg a közepe nem. A peremet megkenjük felvert tojássárgájával, a tészta közepét pestoval, teszünk rá 2-3 paradicsomkarikát, és 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a tortácskákat. Ha elkészült, díszítsük friss bazsalikom bóbitákkal.

További receptek: fakanal.freeblog.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja