404 - Az oldal nem található!

A netes ismerős nem barát. És vannak témák, amelyeket a barátainkkal sem osztunk meg - hajmeresztő tapasztalataink az internetes kommentelők világából.
A cyberbullying, vagyis az online bántalmazás az egyik legkomolyabb veszély, ami a gyerekeket a fejlett világban, így Magyarországon is fenyegeti. A netes abúzus tragédiához, valamint súlyos traumákhoz vezethet, amelyek megkeserítik a gyermek, a család és közössége egész későbbi életét.
Ma már a celebszülők gyermekei mellett gyakran saját jogon is hatalmas követőbázissal rendelkezhet egy gyermek a közösségi médiában, a téma azonban jelenleg számos vitatott etikai kérdést rejt magában.
Milyen jó annak a gyereknek, akit rendszeresen masszíroznak! Az érintéssel tudunk nyugtatni, áthangolni, érzéseket kiváltani és közvetíteni, fájdalmat csillapítani - és ez csak néhány a számtalan hatása közül. Az érintés nélkülözhetetlen a szervezet életben maradásához gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt.
Ha gyermeked szeptemberben kezdi az iskolát, érdemes gyakorolnotok a vizuális memória fejlesztését. Licsár Szilvia pedagógus, a Játékliget szakértője elmondta, hogy mit is jelent ez pontosan, és egyszerű, játékos ötleteket ad a gyakorláshoz.
Műsorvezetők, youtuberek, zenészek, színészek, influencerek csatlakoztak a #nemvagyegyedül kampányhoz, hogy így emeljék fel a hangjukat egy olyan jelenség ellen, amely több millió gyerek és felnőtt életét keseríti meg világszerte.
A tikk hirtelen, gyors, rövid, ismétlődő mozgás vagy hangadás, ami főleg gyerekekre jellemző, és felnőtt korukra általában kinövik a tüneteket. Sok szülőt ijeszt meg a jelenség, és nem mindig egyszerű megfelelően reagálni rá.
Biztosan te is emlékszel még arra, amikor a gyermeked 2-3 éves volt, és mindig segíteni akart neked, bármit is csináltál. A maga módján segédkezett kiteregetni a ruhákat, kiszedni a mosogatógépből az edényeket vagy felporszívózni. Aztán eltelt pár év, és azt vetted észre, hogy a házimunka alól teljesen kivonják magukat a gyerekek. Vajon hol rontjuk el?
Ahogy a gyerekek növekszenek, egyre több furcsa szokást fedezhetünk fel rajtuk. Vannak egészen hétköznapiak, mint például a körömrágás, vagy hogy a kezüket fülükbe dugják, majd megszagolják az ujjacskáikat, és így tovább - de az orrpiszkálás tűnik a legnépszerűbbnek mind közül.
Nem kell, sőt, nem is ajánlott a gyereket órákra feladatlapok elé ültetni, néhány hétköznapi tevékenység azonban elképesztő fejlesztő hatást gyakorol rá, és általuk az iskolakezdés is könnyebben fog menni.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media