SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek: ennyibe kerülnek az érettségi felkészítők

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-18
Az érettségire való felkészítés nem olcsó. Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek, ha szeretnék, hogy felkészítsék a gyermeküket a vizsgákra. A jó hír, hogy többféle kurzus közül lehet választani, van online és jelenléti is, és rengeteg egyéb alternatíva.
Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek: ennyibe kerülnek az érettségi felkészítők

Ennyibe kerülnek az érettségi felkészítők, több alternatíva is van

Az Eduline összegyűjtött mindent, amit tudni kell az érettségire felkészítő tanfolyamokról. Mint írják, ezek a kurzusok célzottan az érettségi feladattípusokra készítik fel a diákokat, és leginkább a kötelező érettségi tárgyakból indulnak kurzusok. Ezek a magyar nyelv és irodalom, a történelem és a matematika. 

Egyes cégeknél azonban kémiából, biológiából, fizikából és informatikából is van felkészítő. 

Jelentkezni közép és emelt szintű órákra is van lehetőség, és csomagban is lehet akár több tárgyat is választani, ez esetben kedvezmény is járhat. 

Ha kiválasztottuk, hogy melyik tárgyból szeretnénk igénybe venni a felkészítőt, akkor a következő lépés az, hogy eldöntsük: online vagy személyes kurzust választunk.
 

Online kurzus

Az online kurzus esetében egyes cégek élő videóhívásban tartanak órákat, míg mások előre felvett videókat osztanak meg. Az órák később visszanézhetőek. Az online felkészítő előnye, hogy mindenki beoszthatja a saját idejét és eldöntheti, mikor tanul. 

Mint írják, árban nagy különbségek vannak, van ahol 30 ezer forintot kérnek egy tantárgyért, míg máshol 69 ezret.
 

Személyes jelenlét

A jelenléti órák hátránya, hogy csak fix időpontban lehet részt venni rajtuk. Általában hétvégén, 20-30 fős csoportokban tartják a felkészítést.

Az árak itt is nagyon különbözőek: van ahol 40, míg máshol 80 ezer forintot kell fizetni egy tantárgyért. Ha pedig valaki csomagban két tárgyat választ, azért van ahol 65 ezer forintot, míg máshol akár 126 ezer forintot is kérhetnek.
 

Magánórák

Kereshetünk gyermekünk számára magántanárt is, ez azonban sokkal drágább, mint a csoportos. Egy 45 perces óráért átlagosan 8 ezer forintot kérnek el. 


Minikurzus

Ingyenes minikurzusra is lehet jelentkezni, mely során a diák eldöntheti, hogy folytatja-e a fizetőssé vált kurzust.
 

Felkészítés 3-as vagy 4-es érdemjegyért

Meglepő, ám olyan online érettségi felkészítők is léteznek, amelyek nem az 5-öst tűzik ki célul, hanem egy 3-as vagy 4-es jegy elérésében segítenek. Egy 10 részes videósorozat például, ami matematikából a 2-es jegy elérésére készít fel, 5500 forintba kerül.
 

Egyéb alternatívák

Mint írják, több cég tart ingyenes órákat is azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a fizetős felkészítőt. Ezekre azonban nagyon gyorsan betelnek a helyek, ezért érdemes résen lenni. 

Hozzáteszik, hogy ha a diák annak az egyetemnek a felkészítőjére jár, ahová jelentkezni szeretne, akkor azért plusz pontokat is kaphat.
 

Indexkép: MTI / Bruzák Noémi

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja