SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

480 pont kellett a legnépszerűbb szakhoz - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-27
Voltak akiknek örömujjongásban telt az estéjük és jó nagyot buliztak, míg mások szomorkodtak, mert nem vették fel őket álmaik szakjára. Mutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb szakok és hova kellett a legmagasabb pont.
480 pont kellett a legnépszerűbb szakhoz - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Megjelentek a felsőoktatási ponthatárok

A Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakra kellett a legtöbb pont

A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakon volt a legmagasabb idén a ponthatár, ahogy tavaly is: akkor még 478, most pedig már két ponttal több, 480 pont kellett a bejutáshoz - írja a vg.hu.

Mutatjuk a top öt szakot, ahol a legmagasabb volt az idei ponthatár: 

  • 480 pont: Corvinus nemzetközi gazdálkodás szak (angol nyelven)
  • 477 pont: ELTE jogász
  • 472 pont: BME műszaki menedzser
  • 470 pont: Corvinus nemzetközi tanulmányok (angol nyelven)
  • 469 pont: Corvinus gazdálkodás és menedzsment (angol nyelven)

A legnépszerűbb szakok top 10-es listája sem változott sokat tavaly óta, ugyanazok a legnépszerűbbek most is, csak a sorrend cserélődött egy kicsit:
 

 javított_A 10 legnépszerűbb szak 2023-ban


Sokakra még kollégium- és albérletkeresés is vár

Idén 126 449-en jelentkeztek a felsőoktatásba, köztük pedig 74-75 évesek is voltak. 

A sikeres felvételiről az sms-értesítés után email is várható az Oktatási Hivataltól augusztus 5-ig. 8 napon belül a felsőoktatási intézmények is felveszik a kapcsolatot az újoncokkal, így a beiratkozással, gólyatáborral és más hasonló információkkal kapcsolatban is értesülnek a napokban. 
 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a fővárosi Budapest Parkban 2023. július 26-án. Este 8 órakor nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a több mint 126 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt az egyetemekre. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Akit most nem vettek fel, annak sem kell csüggednie, van még esélye pótfelvételizni. 

Akiket más városba vettek fel, azokra pedig még egy új feladat vár: kollégiumot vagy albérletet kell keresniük. Előbbire a bejutás leginkább szociális alapon működik. Az albérletárak Budapesten 200 ezer forint fölött alakulnak, vidéken valamivel jobb a helyzet. 

Gratulálunk minden felvételt nyert diáknak, sikeres és boldog főiskolai és egyetemi éveket kívánunk!

Indexkép: MTI/Máthé Zoltán

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja