SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Erekciója van a kisbabámnak! Normális ez?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2020-12-17
Egy ártatlan pelenkázásnál szemben találjuk magunkat a mindössze pár hetes babánk péniszével, amint megnövekszik és keményebbé válik. Elkerekedett szemmel bámuljuk, mumus módjára tartunk tőle, mintha valami mitikus dologgal állnánk szemben. Mindegy, hogy baba, kisfiú, vagy nagyfiú, bármikor lehet erekciója. De mi váltja ki ezt egy kisfiúnál, napi hány erekció normális és meddig tart egy erekció?
Erekciója van a kisbabámnak! Normális ez?

Mi az az erekció?

A pénisz általában puha, erekció alatt azonban a benne található barlangos testek megtelnek vérrel, ennek következtében pedig megkeményedik, feláll.

Mikor kezdődik?

Akár már pár hetes korban, főleg a reggeli ébredések utáni pelenkázásnál veheted észre. Vagyis az erekció teljesen független az életkortól és nemi éréstől.

Az erekció mindig szexuális izgalmat jelent?

Az erekció létrejöhet szexuális izgalom hatására, érintésre, de teljesen spontán módon is, például a reggeli ébredéskor.

A spontán erekció

Ha egy kisfiúnak spontán erekciója van, vagyis nem érez közben szexuális vágyat, akkor nem kell foglalkozni vele, magától elmúlik. Ez azonban fordítva is igaz: az is természetes, ha valaki szexuális vágyat érez, de nem keményedik meg a pénisze.

A spontán erekció a kisfiúkat kényelmetlen helyzetbe hozhatja, mivel a létrejöttét nem tudják befolyásolni. Ilyenkor segíthet, ha el tudja takarni valamivel, például derekára kötött kabáttal, pulóverrel. De egy feszesebb alsónadrág is megoldást jelenthet. A vékony nadrágok helyett pedig inkább a farmert érdemes választani.

Meddig tart egy erekció?

Tarthat mindössze pár másodpercig, de sokkal tovább is. Együttlét alatt egyáltalán nem elvárás, hogy órákig tartson egy fiú erekciója.

Hány erekció a normális naponta?

Bármennyi erekciója lehet egy kisbabának, kisfiúnak vagy kamasznak, erre nincs szabály. Kezdetben naponta többször is kialakulhat spontán erekció, ami az életkor előrehaladtával csökkenhet, és egyre inkább szexuális vágyhoz fog kötődni.

Mikor beszéljünk róla először?

Még csak kúszik-mászik, de ne gondold, hogy fényévekre van tőled, hogy beszélgess vele a saját testéről és a szexualitásról. Fontos hogy ne kezeld tabuként a témát és legyél nyitott, őszinte. Így az igazán fontos kérdésekben hozzád fog fordulni. Amikor a testéről kérdez, ne kerüld ki a válaszadást, de csak az életkorának megfelelően válaszolj. Óvodáskorban már megtanulhatja megnevezni a nemi szerveket és megtanulhatja a fiúk és lányok közötti különbséget is.

Nagyjából 11 és 15 éves kor között kezdődik a kamaszkor, ezért már jóval előtte, 8-10 éves korban érdemes rendszeresen beszélgetni a testet és lelket érintő változásokról, így az erekcióról is.

 

Hogyan beszéljünk az erekcióról?

 

1. Ne legyél zavarban!

Fontos, hogy amikor a kisfiaddal beszélgetsz erről, akkor ne érezze, hogy zavarban vagy, vagy kellemetlen számodra ez a téma, mert akkor ő sem lesz elég nyitott és talán a későbbiekben sem mer kérdezni, ha valami zavarja őt.
 

2. Mondd el, mi zajlik egy férfi testben

Nyugodtan magyarázd el neki a nemi szervek anatómiáját. Akár egy kis magyarázó rajzot is készíthetsz. Beszélj neki az ejakulációról, részletezheted, hogy az ondó hol és hogyan termelődik, és milyen utat tesz meg, amíg távozik. Kitérhetsz az éjszakai magömlésre is.
 

3. Nem vicces!

Egy kisfiú erekciója a testvéreket is zavarba hozhatja. Mondjuk el, hogyha ilyet látunk, az nem direkt történik és neki is kínos, ezért ne tegyünk megjegyzéseket, ne gúnyolódjunk, és ne nevessünk rajta, inkább forduljunk el.

 

 

Képek forrásai:
Daniel Reche fotója a Pexels oldaláról
Polina Tankilevitch fotója a Pexels oldaláról
DanielleTruckenmiller fotója a Pexels oldaláról

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja