SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így változtatta meg Tom Hanks-et a fájdalmas gyerekkora

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-26
Tom Hanks a vidámságáról és az optimizmusáról is ismert, ám nyíltan beszél arról, hogy milyen történések formálták őt ilyenné. A színésznek ugyanis meglehetősen nehéz gyerekkora volt. 
Így változtatta meg Tom Hanks-et a fájdalmas gyerekkora

"Valahogy úgy éreztem, hogy kiestem a rostán, és nem igazán voltak olyan felnőttek, akik gondoskodtak volna rólam”

Tom Hanks Hollywood legelismertebb és leggazdagabb színészeinek egyike, emellett pedig népszerű rendező, író és producer. Két Oscar-díjjal is jutalmazták már teljesítményét. 

A mindig vidám és optimista színésznek azonban meglehetősen nehéz gyerekkora volt. 

Négy gyerek közül ő született harmadiknak a családban, szülei ötéves korában váltak el. Kisöccse az anyjuknál maradt, ő és a többi testvére azonban az apjuknál nevelkedett. Hanks arra emlékszik gyerekkorából, hogy apja nagyon gyakran költözött, 10 éves korára neki már 10 különböző otthona volt. 

2017-ben Uncommon címmel kiadott novelláskötetében részletesen bemutatta azokat a körülményeket, amelyek körülvették őt gyerekkorában. 

Édesapja szakács volt és késő estig dolgozott. Ő és testvérei egy koszos lakásban laktak, Hanks azt mondta, ha az odaégett paradicsomlevest lekaparták volna a tűzhelyről, az olyan lett volna, mint egy régészeti ásatás. 

Úgy emlékszik vissza, hogy a problémák ellenére sokat nevettek a testvéreivel.

Sokszor volt azonban magányos. Úgy fogalmazott: "Valahogy úgy éreztem, hogy kiestem a rostán, és nem igazán voltak olyan felnőttek, akik gondoskodtak volna rólam.”

Mint mondta, az optimizmusát biztos nem a szüleitől örökölte, egyszerűen az élet megpróbáltatásai tették őt azzá, aki lett. Meg kellett tanulnia, hogy vannak olyan időszakok az életben, amikor egy ideig minden rosszul alakul, de utána biztosan valami jó fog következni. 

Középiskolás korában kezdett el a színészkedés felé kacsintgatni, a szereplés által pedig kimozdulhatott otthonról - és egyre jobban érezte magát. 

Minél korábban szeretett volna családot alapítani, ami sikerült is neki: 21 éves korában házasodott össze első feleségével, Samantha Lewes-szal, akitől egy fia és egy lánya is született. 

Tom Hanks azt mondja, könnyen ítélkeznek az emberek, és aki csak a felszínt látja, azt gondolhatja, hogy neki milyen könnyű volt. Pedig a valóságban rengeteg kitartásra volt szüksége ahhoz, hogy a nehéz gyerekkora ellenére is kitörjön, és ilyen hatalmas sikereket érjen el. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja