SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyedülálló anyaként randizni? - Aki azt gondolja, hogy az anyaság mindig hátrány a párválasztáskor, téved

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-31
Mégis milyen lehet egyedülálló anyaként a párkeresés? És milyen lehet férfi szemmel egy ilyen kapcsolatba bonyolódni? Ennek jártunk most utána.
Egyedülálló anyaként randizni? - Aki azt gondolja, hogy az anyaság mindig hátrány a párválasztáskor, téved

Párkeresés szingli anyaként

Az egyedülálló anyáknak is vannak igényeik, vágyaik, érzéseik

Amikor egy nőnek véget ér a kapcsolata gyermeke apjával, lelkileg nagyon mélyre süllyedhet, csökkenhet az önbizalma, és egy ideig biztosan a háta közepére kívánja az ismerkedést. Úgy érezheti, hogy talán már sosem lesz képes megbízni egy férfiban, hogy neki már sosem lesz társa.

Aztán eljön az az idő, amikor egyre inkább vágyik arra, hogy esténként odabújhasson valaki mellé, vagy elmenjen valakivel moziba vagy kávézni, amíg a gyereke a nagyszüleinél van. Hiszen társas lények vagyunk. Az egyedülálló anyáknak is vannak igényeik, vannak vágyaik, vannak érzéseik. 

De mégis milyen lehet egyedülálló anyaként a párkeresés? És milyen lehet férfi szemmel egy ilyen kapcsolatba bonyolódni? 

Az nyilvánvaló, hogy amikor egy nő anyává válik, akkor megváltozik az egész élete. Hiszen már nemcsak magáról, hanem egy másik életről is gondoskodnia kell, és ő lesz az első az életében. Ideje sem lesz már annyi, mint régen, és nem csinálhat mindig azt, amit szeretne. 

Ennek ellenére: "Aki azt gondolja, hogy az anyaság mindig hátrány a párválasztáskor, téved" - fogalmaz Nagy Anna az Egyedülálló szülők című könyvében. 


Ilyen előnyökkel járhat egyedülálló anyaként randevúzni

Mind a férfiak, mind a nők részéről bizonyos szempontból előnyös is lehet szülőként az ismerkedés.
 

"Nem kell állandóan egy mindent elemésztő szenvedély közepében lenni"

Egy egyedülálló anya nem feltétlenül akar elsőre komoly kapcsolatba bonyolódni. Néha csak jól akarja érezni magát és nem szeretne még komolyan elköteleződni, ráadásul a gyerekét sem akarja kitenni annak, hogy bemutatja neki a férfit mindjárt az első randik során. Csak akkor, ha eljön az ideje, ha már komolyabbra fordult a kapcsolat. Ez a férfiak számára is szimpatikus lehet. 

"Amíg keresed az igazit, jól érezheted magad az esélyesekkel is. Néha mindössze arra vágysz, hogy legyen kivel moziba menni, legyen kit felhívni este, vagy legyen kivel összebújni, ha kint esik az eső, a gyerek meg a nagymamánál van. Hiszen egyedülálló vagy, nem halott. Ugyanakkor nem kell állandóan egy mindent elemésztő szenvedély közepében lenni. Néha lehetsz egy kicsit szerelmes egy olyan kapcsolatban, ahol jól érzed magad, de vannak tőle független gondolataid is" - írja Nagy Anna. 
 

Az egyedülálló anyák nem akarnak azonnal és mindenáron gyereket

Vannak, akik számára szimpatikus lehet az a hozzáállás, hogy az egyedülálló anya nem akar azonnal gyereket. Hiszen már van neki, és épp eléggé le is köti a figyelmét és az energiáit. Vannak olyan férfiak, akik akkor kezdenek el menekülni egy kapcsolatból, amikor a nő újra és újra felhozza a gyerektémát, ők azonban úgy érzik, még nem állnak készen erre. 

"Aki anya, az például nem akar azonnal és mindenáron gyereket. A férfiakat úgy lehet a legbiztosabban elijeszteni, ha meghallják egy biológiai óra hangos ketyegését, ilyenkor a legtöbben pánikszerű menekülésbe kezdenek. A te biológiai órád már nem kell, hogy ketyegjen, hiszen van egy gyereked. Ha esetleg lesz még, az csak bónusz."
 

Az egyedülálló anyák nagyon gondoskodók

Ki ne szeretne egy olyan társat, aki odaadóan és gondoskodóan viselkedik? Aki húslevest főz a beteg szerelmének, vagy letörli az arcát, ha maszatos...

"Másrészt az anyákban ott van az a gondoskodás, amit sok férfi nagyon értékel. (Amikor András szájáról finoman letöröltem a kávéról ottmaradt tejszínhabot - azért előtte elnézést kértem, és csak egy finom szabad? után nyúltam a szalvétáért -, láttam, ahogy kicsit befelhősödik a szeme, miközben azt rebegi: ,,milyen gondoskodó vagy". Pedig csak volt otthon egy kétéves gyerekem, ezt csináltam mindennap.)"


Vigyázat, csak őszintén!

Csorba Katalin protokoll szaktanácsadó azt mondja, vannak olyan alapinformációk, amiket nagyon fontos elmondani egy randin. Ilyen lehet a gyerek-kérdés is.

”Egy szülő sokkal óvatosabban ismerkedik, ezért is fontos, hogy kit enged a gyereke közelébe akár férfiként, akár nőként. Akinek gyermeke van, az felelősséggel tartozik iránta. Ha ki is alakít egy másik kapcsolatot, akkor ott már a kezdet kezdetén tisztázni kell, hogy bizony abban a kapcsolatban ott vannak a gyerekek. Hogyha ezt a másik fél valami miatt nem tudja, vagy nem akarja elfogadni, akkor ez rögtön az elején derüljön ki” – javasolja Csorba Katalin.

A szakértő szerint ugyanis a bizalomkialakítás része, hogy ebben a témakörben sem hazudunk.

”Lehet, hogy az apuka kéthetente hozza el egy hétvégére a gyerekét, de az is lehet, hogy 50-50% a láthatás. Az együtt tölthető közös időre vonatkozóan is determinálják, hogy mire van lehetőség. Fontos, hogy ez a dolog az elején kiderüljön.”
 

Indexkép: TungArt7 képe a Pixabay-en

Idézetek forrása: Nagy Anna: Egyedülálló szülők könyve

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja