SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Évi 86-szor bújnak ágyba a 30 év felettiek – íme a lista, ki hányszor szexel egy évben

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-08-16
Az angol és amerikai tudósok szeretnek mindenfajta kutatást végezni, ami hatással van az életünkre. Ezek a tanulmányok izgalmas és furcsa tényeket is feltárhatnak, mint például, hogy melyik korosztály hányszor mossa meg a lábát egy héten, milyen rendszerességgel szedi a szemöldökét, vagy éppen milyen gyakran bújik ágyba a partnerével. Az utóbbiról készült kutatást a Kinsley Intézet tette közzé.
Évi 86-szor bújnak ágyba a 30 év felettiek – íme a lista, ki hányszor szexel egy évben

A fiatalok a legaktívabbak

Valószínűleg senki nem vonja kétségbe, hogy a fiatalabb korosztály többet szerelmeskedik, mint az idősebbek. Természetesen a kutatás is ezt bizonyította, és az eredmények szerint a 18-29 közötti korosztály kétszer egy héten, vagyis egy évben összesen 104-szer szexel. A 30-39 évesek egy picit kevesebbszer, 86-szor bújnak ágyba, ami körülbelül 1,7 alkalmat jelent hetente, míg a 40 év felettiek 69-szer (nahát!) elégítik ki a partnerüket egy évben, ami kerekítve 1,3 összebújást takar.

Fontos hozzátenni, hogy a házasok mindössze 34%-a esik egymásnak több mint kétszer egy héten, a nagyrészük inkább havi pár alkalommal kerít időt egy pásztorórára. A megkérdezett házasok 13%-a viszont nem él túl gyakran nemi életet, ők csak évente egyszer-kétszer találnak egymásra.


Fontos, hogy milyen idősnek érezzük magunkat

Dr. Justin Lehmiller, a Ball State Egyetem szociálpszichológiai adjunktusa szerint az évszámok elhanyagolható tényezők, sokkal fontosabb, hogy az adott egyén milyen idősnek, vagy fiatalnak érzi magát.

„Azoknak, akik idősebbnek érzik magukat a koruknál, és negatívan állnak az öregedéshez, a szexuális életük is alkalmazkodik ehhez, és sokkal kevesebbet bújnak ágyba, mint azok, akik fittek, egészségesek és fiatalosak. A tanulmány tökéletesen bebizonyítja, hogy valójában az agyunk a valódi nemiszervünk” – mondta. A kutatás további részletei az adott oldalon olvashatóak.


Több szex = Nagyobb boldogság?

Egy másik, 2015-ös tanulmány, ami a Social Psychological and Personality Science oldalán jelent meg azt a kérdést feszegette, hogy vajon tényleg heti több alkalommal is szexelniük kell-e azoknak, akik igazán boldogok akarnak lenni. Akármilyen meglepő, az állítás hamisnak bizonyult, ugyanis a kutatás arra világított rá, hogy heti egy pásztorórával tökéletesen boldog lehet bármelyik pár. Persze, nem ront a szexuális életükön, ha heti 2-3 alkalommal is ágyba bújnak, csak éppen javítani nem fog rajta. Érdemes ezt a heti egy alkalmat romantikusan, felszabadultan megélni, és nem úgy, mint egy kötelező feladatot. Ettől lesz boldog igazán mindkét fél!


A magyarok fele aktív szexuális életet él

Magyarországon 2013-ban végzett reprezentatív kutatást az MSD Pharma gyógyszertár 1200 résztvevővel. A tanulmányból többek között az is kiderül, hogy a megkérdezettek fele hetente él nemi életet, a válaszadók 29%-a hetente többször is szerelmeskedik, míg a 6%-uk akár minden nap is képes ágyba bújni partnerével.

A hazánkban végzett kutatás is megerősíti, hogy a huszonévesek a legaktívabbak: egytizedük ugyanis minden nap szeretkezik aktuális partnerével. A negyvenéves korosztály már kevésbé aktív, náluk a fáradtság és a stressz okozza a rendszertelen nemi életet, azonban a 60 fölöttiek egyötöde még mindig ágyba viszi kedvesét legalább heti egyszer.

Indexkép: Womanizer Toys képe az Unsplash.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja