SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyahoroszkóp: a Kos anya

Családinet [cikkei] - 2020-02-14
Hogy viselkednek szülőként az egyes csillagjegyek szülöttei? Mik azok a tulajdonságok, amik anyaként előnyt vagy épp hátrányt jelentenek? Most megtudhatod az Anyahoroszkópból.
Anyahoroszkóp: a Kos anya


Anyahoroszkóp: A Kos anya (március 21-április 20.)

 

A Független Nő

Ha Kos anya vagy, a gyerekeidtől függetlenül is képes vagy teljes életet élni. Természetesen meghozod értük a szükséges áldozatokat, de nem olvad egybe a személyiséged velük. Tanulsz, dolgozol, fejlődsz folyamatosan. A feminizmus egyik leghíresebb úttörője, Gloria Esteem aki maga is Kos, tökéletesen testesíti meg a független, öntudatos nő típusát: gyermekei ugyan nem lettek, de egy egész mozgalom szülőanyjaként folyamatosan a nők egyenlő jogaiért küzdött.


Született harcos

A Kos az első csillagjegy, eleme a Tűz, ez pedig magával hozza, hogy e jegy szülöttei született harcosok és vezetők. Gyermekeidet minden körülmények között teljes erőbedobással védelmezed. Bennük is ezt a tulajdonságot erősíted: arra biztatod őket, hogy megálljanak a saját lábukon.


Csak semmi mártíromság!

Ne lepődj meg, ha időnként értetlenül fogod hallgatni anyatársaid siralmait arról, mennyire felőrli őket a háztartás és a gyereknevelés, miközben úgy érzik, nincs joguk a kikapcsolódáshoz. A Kos anyától mi sem áll távolabb, mint a mártír gondolkodásmód. Pontosan tudod, hogy szükséged van időnként énidőre, és lelkiismeret-furdalás nélkül bízod rá gyermekeidet a nagyira vagy a bébiszitterre, ha épp a pároddal mész kikapcsolódni.


Fegyelmezési gondok? Az meg mi?

Nem az a típusú anya vagy, akit bizonytalanság gyötörne a saját szerepkörét illetően. Pontosan tudod, hogy a gyerekeket és a felnőtteket más-más jogok illetik meg, és hogy a szerető szigortól valójában biztonságban érzik magukat. Nem tartod szükségesnek, hogy a gyerekeid legjobb barátja legyél, azt azonban eléred, hogy tiszteljenek – és ezzel mélyíted el igazán a kapcsolatotokat.


Egyértelmű határok

Sok anyuka tart téged túl szigorúnak, miközben te azt nem érted, hogy lehet, hogy egyesek valósággal félnek a saját gyerekeiktől. Miközben anyatársaid a fejüket csóválják, hidd el, a lelkük mélyén kicsit irigykednek, hiszen olyasmire vagy képes, amire egyre kevesebben: a határok egyértelmű betartására. Nálad a Nem az Nem. Minden körülmények között. Gyerekeid általában már a pillantásodból tudják, mit vársz tőlük, és futva engedelmeskednek.


Tökéletességre törekvés

A Kos anya elvárja, hogy gyermekei a maximumot hozzák ki magukból. Bízol a képességeikben, támogatod őket, de a lazulást nem tűröd. Néha a kelleténél agresszívabban nyomod őket a kívánt cél felé.


Versenyszellem

Anyaként is a legjobb akarsz lenni, ami önmagában nem baj, de könnyen vezethet felesleges versengésbe másokkal. Hidd el, jó dolog az egészséges életmód és a gyerekbiztos háztartás, de az ezekkel való parttalan dicsekvésnek semmi értelme. Neked  mégis szükséged van az elismerésre. Éppen ezért jó ötlet lehet, ha találsz egy „dicsérő barátnőt”: heti egyszer üljetek össze, és beszéljétek meg, mit értékeltek nagyra a másikban.


Tartsd féken az indulataidat!

Jegyedet a Mars uralja, ennek befolyása miatt egyik gyenge pontod, hogy hamar méregbe gurulsz, és olykor nehéz határt szabnod az indulataidnak. Ez megrettentheti a gyerekeidet, és nem tiszteletet, hanem félelmet szül. Tanuld meg féken tartani a kitörni készülő érzelmeket!

Kíváncsi vagy, mi jellemző a többi csillagjegy szülötteire? Olvasd el Anyahoroszkópunkat!

Kép: DarkWorkX / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja