SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt belevágsz a lakáseladásba

Rák Edit [cikkei] - 2016-06-22
Eldöntöttétek, hogy eladjátok a lakást? Szuper, túl vagytok a legfontosabb döntésen! De mielőtt belevágnátok a hirdetések elkészítésébe, jobb, ha tisztáztok néhány meghatározó kérdést, hogy gördülékenyen menjen majd az eladás. Tehát mielőtt bármibe belefognátok, üljetek le a családdal, és adjatok választ az alábbi kérdésekre, hogy ne a procedúra kellős közepén szembesüljetek velük!
5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt belevágsz a lakáseladásba

Kik a lakás célcsoportja?

Emlékezzetek vissza, ti miért vettétek meg annak idején épp ezt a lakást, és most miért adnátok túl rajta. Mik az ingatlan előnyei, és ezek melyik csoport igényeivel alkotnak közös metszetet? Járjátok végig gondolatban a lakást, a környéket, vizsgáljátok meg az infrastruktúrát, a lakóközösséget. Rá fogtok jönni, kinek való ez a lakás, kik lesznek azok az emberek, akik első látásra beleszeretnek majd. Ha pedig ismeritek a célcsoportotokat, az nagyban megkönnyíti majd az eladás folyamatát, ráadásul megkímél a felesleges kiadásoktól is, például nem kell költeni olyan hirdetési felületekre, amelyeken a csoport jó eséllyel sohasem bukkanna rá a hirdetésetekre.
 

Hol, hogyan hirdettek majd?

Az interneten? És azon belül? Ingyenes, vagy fizetős oldalakon? Mennyi pénzt tudtok rászánni, és ennyiből mire futja? Szeretnétek különleges hirdetési módokat kipróbálni, vagy maradtok a hagyományosaknál? A célcsoport ismeretét felhasználva döntsetek, olyan hirdetési módokat válasszatok, amik a leendő vevők figyelmét hívják fel! Gondolkodjatok a célcsoportotok fejével, és olyan helyeken hirdessetek, ahol ők keresgélnek. Ha úgy vélitek, egy nyugdíjas párnak lenne ideális a lakás, akkor például az online hirdetésekkel szemben részesítsétek előnyben a papíralapú hirdetési újságokat. Ha viszont fiataloknak szánjátok a lakást, bátran próbálkozzatok a facebookos hirdetésekkel is!
 

Mikor vágtok bele?

Bár tavasszal és nyáron jobban pörög az ingatlanpiac, általánosítani azért túlzás lenne. Mindig lesznek olyan ingatlanok, amelyek inkább télen kelendőek, egyeseknek pedig egész évben “szezonjuk” van. Ha ügyesen válaszoltok erre a kérdésre, akkor nem kell majd hónapokig árulnotok!
 

Érdemes felújítani eladás előtt?

Egyes lakások milliókkal többet érhetnek néhány apróbb ráncfelvarrás után, mások azonban sosem hozzák be az árat, amit a felújításra költenétek. Gondoljátok át, megéri-e egy kicsit rááldozni a későbbi magasabb vételár reményében!


 

Nektek megéri ingatlanossal együtt dolgozni?

Az ingatlanozás egy szakma, amelybe rengeteg idő és energia beletanulni, erre pedig nem mindenkinek van kapacitása. Gondoljátok át, hogy nektek mi éri meg jobban: hosszadalmas munkával alkalmi ingatlanossá képezni magatokat, vagy rááldozni némi pénzt, hogy egy profi ingatlanos segítségével a lehető legjobb feltételekkel keljen el a lakás?

Ha választ adtatok a fenti kérdésekre, akkor biztosan előrébb tartotok már az eladásban, mint a beszélgetés előtt. Fel vagytok vértezve néhány alapvető szemponttal, amelyek az egész folyamat során a segítségetekre lesznek. Ha pedig további kérdéseitek merülnek fel, forduljatok hozzám bizalommal!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja