SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felmegyek a miniszterhez!

[cikkei] - 2004-06-10
Beszélgetés Pfendler Józsefné, Marikával, a kiskunhalasi, Református Egyházközség Fogyatékos Gyermekek Gondozóháza és Pedagógiai Szakszolgálata Szülők Érdekképviseleti Fórumának elnökével.
Felmegyek a miniszterhez!

  Marika 30-as éveiben járó, maga is mozgáskorlátozott / végtaghiányos / asszony, három gyermek édesanyja, akik közül a középső, Józsika, születési károsodott, súlyosan fogyatékos gyermek. Elszánt, kemény asszony. Olyannyira, hogy a sérült emberek és a velük foglalkozó intézmények helyzetének tarthatatlanságán felháborodva, valóra váltja a mondást, s csakugyan felmegy a miniszterhez, sőt a miniszterelnökhöz, gyalog.

 

  - Marika! Mi indította erre az elhatározásra?

 

  - Mindaz, amit látok, amit élek. Látom, hogy a sérült embereknek nincsenek jogaik, vagy ha vannak, azt semmibe veszi a társadalom. Látom, hogy az intézmények, amelyek megpróbálnak tenni ez ellen, állandó pénzhiánnyal, s ennek következtében szakember és eszközhiánnyal küzdenek. Élem, hogy aki sérült, nem teljes értékű tagja a társadalomnak. Látom, hogy aki közösséget vállal velünk, ugyanúgy a társadalom perifériájára szorul, mint mi magunk. Tudom, hogy sorban születnek a rendeletek, a törvények…de ellenőrzi-e valaki azok végrehajtását? Tudom, hogy létezik már Esélyegyenlőségi Hivatal, de csupán egy éve kezdte működését, s nagyon sok feladat vár még rájuk.

 

 - Kiskunhalas és Budapest távolsága 150 km. Ezt a távolságot kívánja többedmagával megtenni, gyalog, műlábbal…mit remélnek  ettől az úttól?

 

 - Azt reméljük, hogy az út folyamán csatlakoznak hozzánk mindazok, akik élik, értik és megértik problémáinkat, ha csak szakaszokra is. Azt, hogy felfigyelnek az emberek arra, hogy mi is létezünk, hogy emberi módon akarunk élni, hogy lehetőségeink és jogaink korlátozottak, de ebbe nem nyugodhatunk bele. Nem alamizsnát kérünk, hanem lehetőséget az emberi méltósághoz, a biztonságos, tisztes élethez! A törvények, amiket a sérültek érdekében hoztak, minden polgárra és hivatalos szervre kötelezőek… tartassák be a törvényeket! Azt szeretnénk, ha az ország vezetése tudomásul venné, milyen súlyos problémákkal küszködünk! Ezért készítettük el a Petíciót, melyet a miniszterelnöknek kívánunk átnyújtani. Bár a Miniszterelnöki Hivatal jelezte, hogy az Elnök úr valószínűleg nem tudja személyesen átvenni, ígéretet kaptunk, hogy vagy a kabinetfőnök, vagy a Hivatal titkárságának vezetője veszi át hivatalosan az okmányt.

 

 - Mikorra tervezik a sétát?

 

 - Terveink szerint július elsején indulok! Július 7 vagy 8 az érkezés napja. Ezen a héten történik az útvonal bejárása, majd azt követően a hivatalos engedélyek beszerzése.

És itt is szeretném felhívni mindazok figyelmét, akiket érint, vagy akik egyetértenek velünk, csatlakozzanak hozzánk! Menet közben, s több más fórumon is, aláírásokat gyűjtünk a pártolóktól. Széles réteget érintő kérdésekről van szó, országos problémákról. Csak együtt tudunk nyomatékot adni szavainknak!

 

 

 

Marika, s a többi szülő tehát elindul. Reméljük, valóban sokan fognak csatlakozni, hisz mindannyiukért vállalják ezt az embert-próbáló kihívást. A Családinet  / www.csaladinet.hu / nyomon követi az eseményeket, végigkíséri útjukon a békés tüntetés résztvevőit, egészen a Petíció átadásáig, s reméljük, hírt adhatunk a következményeiről is.

A tervezett útvonalról  és időbeosztásról a Felmegyek a miniszterhez! II című cikkben találnak információt.

 

A Fórumon nyílt kapcsolódó topicon tudunk válaszolni a kérdésekre.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja