SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Pécsi egyetemisták építenek otthont a hajléktalan párnak

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-09-20
A pécsi egyetem egyik oktatója figyelt fel a rozoga viskóra: elhatározta, hogy segít a hajléktalan párnak, és még a lehűlés előtt egyetemisták segítségével felépít egy házat, ami véd az időjárás viszontagságaitól.
Pécsi egyetemisták építenek otthont a hajléktalan párnak

Az oktató szerint fontos, hogy a diákok szembesüljenek a társadalmi felelősségvállalás fontosságával

Jelenleg egy régi, elhanyagolt hobbikertben él a hajléktalan pár, ahol egy rozzant viskó található. Az önkormányzattól egy évre, 5 ezer forintért bérelték ki. A nő beteg és ezért nem tud dolgozni, de az élettársának sincs munkája már régóta. Nyáron költöztek a viskóba, a pécsi egyetem egyik oktatója pedig felfigyelt rájuk, és elhatározta, hogy segít nekik  – számolt be róla az RTL Híradó.
 


 

Dányi Tibor Zoltán építész, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa már évek óta foglalkozik nehéz helyzetbe került emberek problémáival.

"Beázik, fölázik, átsüvít rajta a szél. Az a tervünk, hogy bontott vagy használt alapanyagokból építünk egy stabil és a természeti erők ellen védelmet biztosító, átmeneti otthont számukra" – mondta az építész, aki már az önkormányzattal is egyeztetett, és egy akciót is hirdetett a Facebook-on, ahol használt építőanyagot kért. Szinte azonnal összegyűlt minden, amire szükségük volt, ezért októberben már neki is állnak a munkának. 

"Komfortot a fúrt kút jelenti, abban van víz, a ház meg mondjuk szigetelt lesz, úgyhogy melegen lehet tartani" - mondta az adjunktus. 

A ház felépítésében önkéntes alapon jelentkező egyetemisták fognak részt venni. Az oktató szerint ez nagyon fontos, hiszen a diákok így szembesülhetnek a társadalmi felelősségvállalás fontosságával. 

Indexkép: rtl.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja