SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rebarbarából készült ínyencségek

Németh Ági [cikkei] - 2004-06-10
Készítsünk rebarbarából levest, kompótot, és rebarbarás sertéssültet.

Rebarbaraleves

 

Hozzávalók

 

                      4-5 rebarbaraszár

                      4 evőkanál cukor, csipet só

                      4-5 szem szegfűszeg, fahéj

                      2dl tejszín

                      1 evőkanál liszt

Elkészítés

A rebarbara szárakat megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 l vízben cukorral, egy csipet sóval fölforraljuk. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük. A tejszínt csomómenetesre keverjük a liszttel, és a levest behabarjuk vele. Hidegen tálaljuk.

 

 

 

Rebarbarakompót

 

Hozzávalók

                   1 kg rebarbara

                    5 evőkanál cukor

                    csipet fahéj.

                    2-3 szem szegfűbors

                    2-3 dl fehérbor /elhanyagolható/

 

A rebarbarát megtisztítjuk, kis darabkákra felaprítjuk és felöntjük a borral vagy 3dl vízzel. Ízesítjük a cukorral, fahéjjal, szegfűborssal. Felforraljuk és kb. 10 percig főzzük / amíg puha nem lesz a rebarbara /. Hidegen tálaljuk. Tejszínnel díszíthetjük.

 

 

 

Rebarbarás sertéssült

 

Hozzávalók

                    1 kg diója

                    2-3 evőkanál mustár, méz

                    só, bors,

                     sülthús fűszerkeverék, kiskanál köménymag

                    2 gerezd fokhagyma

                    50 dkg rebarbara

                     10 dkg ráma

                     1 db alma

                     sütőzsák vagy alufólia a sütéshez, alufólia a hús befedéséhez

 

 

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk. Megkenjük a fűszerkeverékkel / mustár, méz, zúzott fokhagyma, sülthús-fűszerkeverék, bors, köménymag / összekeverjük. A befűszerezett húst sütőzsákba tesszük, mellé rakjuk az almát / szeletekben / és a rámamargarint. A sütést az előírásnak megfelelően végezzük, de a húst csak háromnegyed részig sütjük meg. Ezután kivesszük a zsákból a húst, és tepsibe rakjuk. A megtisztított felaprított rebarbarát / egy kis mézzel meglocsolhatjuk a rebarbarát / mellétesszük, és a pecsenye levét ráöntjük. Alufóliával beborítjuk, és még legalább 50 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a húst./ ha igényli egy kis vizet is önthetünk alá /.  A húst rebarbarás mártással tálaljuk. Krokett vagy rizs illik hozzá, ki melyiket szereti.

 

Mindenkinek ajánlom, egyszer próbáljon ki egy- egy ismeretlen zöldégféle receptet, így bővíthetjük kedvenc ételeink tárházát.

 

 

 

 

További receptek találhatóak:www.vital.hu

                                               www.hazipatika.hu

                                               www.eszemiszom.hu

                                               www.babamagazin.hu

                                               www.vegetarianus.hu

              

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

5 étel, ami pajzsmirigy-alulműködést okozhat

Sok olyan növényi élelmiszert ismerünk, amelyet egészségesnek tartunk, de kockázatos molekulákat tartalmaz, amelyek felboríthatják a hormonális és anyagcsere-egyensúlyt. A pajzsmirigyhormon kritikus fontosságú a szervezet szinte minden sejtjének anyagcseréjéhez, és kritikus fontosságú az agy megfelelő fejlődéséhez a korai életben. Azoknál az embereknél, akik nem jutnak elegendő fehérjéhez vagy jódhoz az étrendjükben, nagy a golyva kialakulásának kockázata.

Egy sima megfázásnak hitték – kórház lett a vége a babánál: itt az RSV

Az RSV gyorsan és könnyen terjed, eleinte enyhének tűnő tünetekkel jelentkezik, ám néhány nap alatt súlyos légzési nehézségekhez, tüdőgyulladáshoz vagy akár bronchiolitishez is vezethet - és gyakran pont akkor súlyosbodik, amikor a szülő már megnyugodna, hogy "csak egy kis nátha volt"

Szülinapja után maradt árva a négyéves kislány: szüleire a fürdőkádban találtak rá

Brazíliában, São José városában egy négyéves kislány árván maradt: szülei közvetlenül születésnapja után hunytak el a fürdőkádban.

Ma 83 éves Halász Judit színésznő és énekesnő, generációk nagy kedvence

83 éve ezen a napon, 1942. október 7-én született Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának tagja, aki örökre beírta nevét a magyar kultúra történetébe.

Éjszakai óvodát indítottak Terézvárosban

Terézvárosban új, családbarát program indult: havi egyszer az óvodák este hat és másnap reggel fél kilenc között ?éjszakai üzemmódra? váltanak. Az első alkalom sikeres volt, a szülők örülnek, a gyerekek kalandos élményekkel gazdagodtak ? de milyen kihívásokkal és kérdésekkel járhat ez az újítás?

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja