SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Testhámlasztás napozás előtt? Íme néhány tanács, mire figyelj!

Családinet [cikkei] - 2022-04-20
 [X]

A nyári bőr télen készül, de most sem késő tenni a bőrödért, ám nem mindegy, hogyan fogsz neki. Közeleg a strandszezon, és nem tudod, miként keltsd életre a hosszú, hideg hónapokban elnyűtt, száraz bőrödet? Ezerféle bőrradírt kipróbáltál már, de kipirult tőle a bőröd, esetleg kiszárította azt, és csak újabb bőrhibákat okozott? Ha ezekre a kérdésre igen a válaszod, segítünk, hogyan teheted a bőrödet kockázatok nélkül üdévé, mire berobban a nyár!
Testhámlasztás napozás előtt? Íme néhány tanács, mire figyelj!

Bőrradírozás kisokos - ép bőrben ép test

A bőrünk a legnagyobb szervünk, ami akkor lehet egészséges és ragyogó, ha időt szentelünk az ápolására, és azt okosan, átgondoltan tesszük. Ez ugyanolyan fontos, mint a rendszeres sport, vagy az egészséges táplálkozás.

Számtalan bőrkezelési technika és termék létezik, ám érdemes megfontolni, mikor és mire költünk. Ráadásul egy silány kozmetikum rövid időn belül megbosszulja önmagát, vagy annak helytelen, rosszul időzített használatával akár károsíthatjuk a bőrünket.


Ésszel ugorj neki a bőrradírozásnak!

Érdemes vigyázni a hámlasztó kozmetikai kezelésekkel, ahogy a pattanások nyomkodása sem célravezető bőrtisztítási megoldás. A peeling műveletével – az elhalt hámsejtek hámlasztása – is fontos csínján bánni, hiszen egy nem megfelelő kezelés komoly mikrosérüléseket is okozhat. Amennyiben ezt követően pár napon belül napozol, begyulladhat a bőröd, mi több, pigmentfoktok is megjelenhetnek rajta. E kezeléseket célszerű főleg a tavasztól őszig tartó időszakra időzíteni.


A bőrradírozás lelke a rendszeresség

Lehetséges, hogy te is azok közé tartozol, akik hajlamosak kihagyni a bőrradír vagy éppen a testolaj használatát, pedig ezeket a kozmetikumokat nyugodtan használhatod otthon is. Ezen termékekkel megelőzhető számos bőrhiba, például az, hogy pattanások és mitesszerek tucatjai lepjék el az arcodat és a testedet. Ha látható eredményt szeretnél, fontos, hogy ezek használata a napi rutinod részévé váljon.


Ahogy a bőrünk, az időnk is féltett kincsünk

Ahogy a mindennapok valamennyi területén, a szépségápolásban is fontos faktor az idő. Éppen ezért bosszantó, amikor rohannál egy megbeszélésre, és az egész fürdőszoba csúszik a testolajtól, amivel bekented magad. Ha egy termék lassan szívódik fel, és még akár órák múlva is zsíros érzetet hagy a bőrödön, akkor biztosan nem a megfelelő testolajat választottad. Ahogy sokaknak, talán neked is az egyik rémálmod, hogy az adott testolaj bőrpírt okoz, vagy a használatát követő reggel még több bőrhibát pillantasz meg a tükörbe nézve, mint amikor felvitted azt.


Egyszerű használat és gyors eredmény

Egy száraz testolaj akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha nem ragad és nem teszi zsírossá a bőrt, emellett számos funkciót ellát: jó testre, arcra és akár hajra is. Egy tökéletes testolaj nemcsak ápol és kényeztet, de üde illatának köszönhetően parfümként is csodálatos és tartós hatást nyújt.

egészséges bőr napozáskor is


Ne impulzusból válassz fürdősót!

Ahogy a testolajokat és a peeling céljából alkalmazott bőrradírozó termékeket illetően, a fürdősóval kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, hiszen egy nem jó minőségű kozmetikummal akár kárt is tehetsz bőrödön. Amikor azonnal szükséged van a legjobb termékre, nem biztos, hogy egy drogéria fürdősóval roskadozó polcai előtt állva könnyen el tudod dönteni, mi az, amire valóban a bőrödnek szüksége van.


Mennyire ismered a bőröd?

A legtöbben tudjuk, milyen a vércsoportunk, de vajon mi a helyzet a bőrtípusunkkal? A te bőröd érzékeny, száraz, esetleg zsírosodásra hajlamos, ekcémás, vagy éppen atópiás? Mindebben természetesen meghatározó lehet a hormonális állapotod, a táplálkozási szokásaid, ahogy az, mennyi vizet fogyasztasz, és mennyi időt szánsz alvásra.


Kösd össze a hasznosat a kellemessel!

Egy fárasztó nap után nem biztos, hogy a bőrradírozás az első, ami eszedbe jut, amikor hazaérsz. Ám egy finom fürdősó helyetted is üdévé teheti bőrödet, ráadásul a napi szeánsz része is lehet, ha épp otthoni wellness-re vágysz. Egy jó fürdősó felpuhítja és regenerálja a bőrödet, emellett anélkül távolítja el az elhalt hámsejteket, hogy kárt tennénk a bőrszerkezetben.


5 tipp, hogyan teheted bársonyossá a bőrödet!

  • Először is, kerüld a durva bőrradírokat!
  • Hámlasztás és/vagy bőrradírozás után mindig használj nappali fényvédőt!
  • A hámlasztó kezelés után 3-4 napig ne menj napra!
  • Válassz a bőrtípusodnak megfelelő bőrradírt, fürdősót és száraz testolajat!
  • Mindig olvasd el alaposan a termékleírást.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja