SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Eltávolították Angelina Jolie petefészkeit és petevezetékeit

Családinet [cikkei] - 2015-03-25
Eltávolították Angelina Jolie amerikai filmsztár petefészkeit és petevezetékeit. A műtéttel a rák kialakulását kívánta megelőzni a színésznő, aki a The New York Times-ban maga vallott a beavatkozásról.
Eltávolították Angelina Jolie petefészkeit és petevezetékeit

Azért választotta a sebészi beavatkozást, mert hordozója egy génmutációnak, amely 50 százalékra növeli a petefészekrák kialakulásának kockázatát - idézte Jolie-t a BBC News.
    
A színésznő, akinek édesanyja, nagyanyja és nagynénje halálát is rák okozta, két évvel ezelőtt mindkét mellét eltávolíttatta. A hibás gén miatt a mellrák kialakulásának kockázatát 87 százalékra tették nála az orvosok.
    
"Nem könnyű meghozni ezt a döntést, de így lehet az egészségi problémákkal szembenézni és legyőzni őket" - nyilatkozta Jolie.
    
A The New York Times Angelina Jolie Pitt: egy műtét naplója című cikkében a filmsztár így írt a beavatkozásról: "Ez a műtét nem olyan bonyolult, mint a mell eltávolítása, következményei azonban súlyosabbak, mivel menopauzát idéznek elő".
    
A filmrendezőként és az ENSZ menekültügyi különmegbízottjaként is tevékenykedő Jolie az operáció után most hormonpótló kezelést kap.


    
A petefészkek és a petevezetékek eltávolítását - amelyen már egy jó ideje gondolkodott - az után kérte, hogy egy vérvizsgálat olyan megemelkedett markerszinteket mutatott ki, amelyek a korai rák jelei lehetnek. Bár az ezt követő vizsgálatok során nem találtak rákos elváltozást, az orvosokkal konzultálva a műtét mellett döntött.
    
Angelina Jolie a The New York Times-ban hangsúlyozta: nem csupán a génmutáció jelenléte miatt döntött a műtét mellett. Számos orvossal, sebésszel és természetgyógyásszal beszélt. Vannak más lehetőségek is, egyes nők fogamzásgátló tablettát szednek, mások alternatív gyógymódokat alkalmaznak gyakori orvosi ellenőrzés mellett. A legfontosabb az, hogy mindenki megismerje a lehetőségeket és a számára legjobb megoldást válassza. "Az én esetemben a keleti és a nyugati orvoslás képviselői megegyeztek abban, hogy a petefészkek és petevezetékek eltávolítása a legjobb választás, mert a hibás gén jelenlétén túl a családomban három nő is rákban halt meg" - fogalmazott az Oscar-díjas színésznő, akinek nagyanyja petefészekrákban, nagynénje mellrákban, édesanyja pedig mindkettőben szenvedett.
Hozzátette, lehetetlen minden kockázattól megszabadulni, továbbra is hajlamos marad a rákra, ezért természetes immunerősítő módokat fog keresni.
    
"Nőnek érzem magam. Magamért és a családomért hozott döntéseimet megalapozottnak tartom. Tudom, hogy a gyerekeimnek sosem kell majd azt mondaniuk, anyjuk petefészekrákban halt meg" - jelentette ki.
    
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-32030154

Forrás: MTI
Fotó: HotGossipItalia / Foter / CC BY

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja