SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A rendőrségre ment az anya, mert nem tudta megkülönböztetni a gyerekeit

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-10
Az ikerbabák 45 naposak voltak, az anyának pedig fogalma sem volt róla, hogy melyik melyik: ezért a rendőrség segítségét kérte. Még ujjlenyomat is készült, ám nem voltak benne a rendszerben: ezért még mindig nem tudja, ki kicsoda.
A rendőrségre ment az anya, mert nem tudta megkülönböztetni a gyerekeit

/Kiemelt képünk illusztráció/

Akkor kezdett összezavarodni, amikor már nem volt meg a bokaszalagjuk

Sofi Rodríguez álmában sem gondolta volna, hogy nem fogja tudni megkülönböztetni az ikreit. Mégis megtörtént vele. Az egész akkor kezdődött, amikor az egyik baba lábát már szorította az azonosító szalagja, ezért levágta. 

"Észrevettük, hogy a pánt túl kicsi neki, szorítja a lábát, ezért levágtuk. Levettem és azt gondoltam, hogy másnap már tudni fogom, melyik melyik, de összezavarodtam" - mesélte a 24 éves édesanya, aki kálváriájukat a Twitteren osztotta meg.
 


 

A 45 napos kicsikkel bement a rendőrségre, hogy segítséget kérjen. 

"Elmentem, hogy levegyék az ujjlenyomatukat, és segítsenek megmondani, hogy melyikük melyik” – írta az anya és hozzátette, hogy ő nyerte az év anyukája címet. 

Azt mondta, hogy a fotók alapján látszanak különbözőségek, az életben mégis olyanok a babái, mint két tojás, és lehetetlen őket megkülönböztetni.
 

Az ujjlenyomatuk nem volt a rendszerben, még mindig nem tudja, ki kicsoda

A rendőrségen sem járt sikerrel a nő, a kicsik ujjlenyomata ugyanis nem szerepelt a rendszerben, ezért még mindig nem derült ki számára, hogy melyik kisbaba melyik. 

Ráadásul amikor oltásra vitték a babákat, egyiküket kétszer oltották be, mert nem tudták megkülönböztetni őket. 

A nő bejegyzésére rengeteg komment érkezett. 

Volt, aki azt javasolta, hogy egyikük körmét fesse be, saját maga is ezt alkalmazta az ikreinél, amikor kicsik voltak. 

Míg más azt írta, hogy a súlyuk alapján különböztette meg őket a kezdetektől fogva, egészen addig, amíg el nem készült számukra egy névvel ellátott karkötő. 

Indexkép: Karen Warfel képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja