A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

6 dolog, ami miatt a februári babák igazán különlegesek!

Martincsevicsné Jenei Gizella - 2021-02-02
A február az év legrövidebb hónapja. Kicsit szürke, kicsit még hideg is, de ennek ellenére e hónap szülöttjei mégis különlegesek. Mutatjuk miért!
6 dolog, ami miatt a februári babák igazán különlegesek!

1.A februári gyermekek a legokosabbak

Számos kutatás készült már, ami próbálja megfejteni, hogy melyik hónapban született gyerekekre milyen tulajdonságok jellemzők. A Harvard Egyetem készített egy ilyen tanulmányt a téli babákra nézve is. A statisztikai adatok, valamint az intelligenciatesztek alapján megállapították, hogy a februárban született gyermekek jobb képességekkel rendelkeznek a többi hónapban született társaikhoz képest. Gyakrabban kerülnek ki közülük doktorok, tudósok.

Azt is megállapították, hogy a 21 000 vizsgált gyerek közül a februári gyerekek sokkal jobb fizikai állapotban voltak, mint a többi gyermek.
 

2. Művészlelkük van

Ugyancsak a statisztikai adatokra hagyatkozva azt mondhatjuk, hogy a februári babák igazi kis művészlelkek. Sok híres művész, színész született ebben a hónapban. Ide sorolhatjuk Gábor Zsazsát, Honthy Hannát, Jókai Mórt, illetve a nemzetközi művészek közül Bob Marleyt, illetve Shakira.
 

3. Önállóak

A februári kisbabákra sokszor mondják, hogy maguknak valók, de úgy is fogalmazhatunk, hogy önállóbbak, mint a társaik. Sokszor eljátszanak egyedül, nem igénylik, hogy állandóan szórakoztassák őket. Nem kell megijedni, ha a te babád is hasonlóan viselkedik. Ettől még nem lesz befelé forduló, nehezen barátkozó. A februári kicsik is nyitnak, ha úgy érzik, hogy társaságra vágynak. Ha a te babád is jól elvan a játékaival, szívesen elnézeget, akkor inkább használd ki azt a néhány szabad percet arra, hogy feltöltődj.
 

4. Mindenkiről csak a jót feltételezik

A februári kisbabák általában könnyebben barátkoznak, bizalmasabbak az emberekkel. Mivel szinte mindenki felé bizalommal fordulnak, ezért feltételezhetjük azt, hogy mindenkiről csak jót feltételeznek. Önmagukból indulnak ki, azt gondolják, hogy mások is olyan becsületesek, megbízhatók, mint ők maguk. Sajnos ez az optimista szemléletük okoz majd számukra csalódást is, hiszen nem mindenki olyan, mint amilyennek ők gondolják. Ezek a csalódások egy kicsit visszavethetik az optimizmusukat, de az alaptermészetük nem változik.
 

5. Nem szeretik a sablonos dolgokat

A februári kisbabák magabiztosak, önállóak, optimisták. Nyitottsággal állnak a világ dolgaihoz, éppen ezért nem szeretik a sablonos megoldásokat. Jobban vonzzák őket a szokatlan, furcsa, nem szabványos dolgok. Nem meglepő, ha a februári kislányok inkább autókkal, vonatokkal játszanak, páros lábbal ugrálnak a sáros vízben, vagy elutasítják a rózsaszín tüllszoknyákat. Ugyancsak jellemző lehet a februári fiúkra, hogy felrúgják a szabályokat, hajmeresztő mutatványokat találnak ki és rendkívül kreatívok.
 

6. Övék lehet a legkülönlegesebb születésnap

Ha valaki február 29-én születik, akkor igazán különleges születésnapot tudhat magáénak. Az egész világon csak körülbelül 5 millió ember ünnepelhet ezen a napon.  

Kép forrása: Daria Shevtsova fotója a Pexels oldaláról

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja