A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem tudod, milyen babakocsit válassz? Segítünk!

Családinet - 2021-02-24
 [X]

Amikor az ember az első gyermekét várja, kénytelen-kelletlen szembesül azzal a problémával, hogy rengeteg olyan holmit kell beszereznie, amiknek korábban a létezésére se gondolt. A jobbnál jobb családi webshopok felületein található rengeteg féle babakelengye, bútor és egyéb eszköz bőséges választékában könnyű elveszni. Nem kivételek ez alól a babakocsik sem, ezért megpróbálunk segíteni, hogy könnyebb legyen kiválasztani a neked legmegfelelőbbet.
Nem tudod, milyen babakocsit válassz? Segítünk!

Bár kapható számtalan különféle babakocsi változat, a legelterjedtebbek mégis a következők: sport babakocsi, újszülött babakocsi, iker babakocsi, terep babakocsi, testvér babakocsi, babakocsi 2in1 és babakocsi 3in1.

A sport babakocsi legfőbb megkülönböztető jegye, hogy a gyermek ülve foglal benne helyet, arccal a menetiránynak megegyezően. Ez a típus csak idősebb kortól használható, mivel az ülés nem állítható vízszintbe, ami egy fejletlen izomzatú, önállóan ülni még nem képes baba számára csöppet sem előnyös.

Szemben az újszülött babakocsival, ami a bele való babakocsi betét segítségével ideális fekhelyet biztosít kisbabád számára, akár háton, akár hason szeretne nyugodtan pihenni. Ez a fajta viszont csak korlátozott ideig használható, a baba pillanatok alatt kinövi.

Pepita.hu - babakocsi

Az iker babakocsik - ahogy az a nevükben is benne van - ikerpárok számára tökéletesek. A két egyforma betét lehetővé teszi, hogy tandem szállítsd két egyforma kisbabádat.

Ezzel ellentétben a testvér változat arra a célra kiváló, ha ugyancsak kettő, de nem azonos korú gyermeked van, akiket így egyszerre tolhatsz anélkül, hogy külön újszülött és sport típust kellene használnod.

A több- vagy multifunkciós babakocsi magába foglal mindent, amit egy jó babakocsitól vársz. A 2in1 változatok általában mózeskosár és sport betéteket is tartalmaznak, hogy a mindössze néhány hónap elteltével a kinőtt újszülött babakocsit ne kelljen teljes egészében lecserélned, helyette elegendő csak a funkciót megváltoztatnod. A 3in1 babakocsik ezen kívül többnyire kiegészülnek még autós hordozóval és további kiegészítőkkel, ezzel lehetővé téve, hogy csupán egyetlen termék megvásárlásával évekre kipipáld a gyermekszállítás kérdést.

Amint ezeket a tényeket megvizsgálva sikerült eldöntened, hogy számotokra melyik babakocsi típus az ideális, már csak azt kell megtalálnod, hogy hol kapható jó minőségű babakocsi olcsón. Ha újonnan vásárolnál, érdemes elsőként az interneten szétnézned, hiszen az olyan weboldalakon, mint a Pepita.hu, kiváló ár-érték arányú termékeket találhatsz. Ha úgy érzed, hogy megfelel neked egy használt babakocsi is, akkor érdemes az erre a célra létrejött baba-mama csoportokban kezdened.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja