SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Unger Ágnes


Unger Ágnes
Tomatis és neurofeedback tréner

Tomatis, valamint neurofeedback tréning tanulási, részképesség és magatartászavarokra, hiperaktivitásra, epilepsziára, beszédindításra, beszédhibára, autisztikus tünetekre, down szindrómásoknak, agyvérzés után, hallás-, nagymozgás és finommotorika fejlesztésre.

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/270-33-20
E-mail: ungeragnes@trening-fejlesztes.hu
Honlap: http://www.trening-fejlesztes.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Elektív mutizmus és a Tomatis terápia

Kedves Ágnes!
Kislányom 6 éves nagycsoportos óvodás. Néhány hónappal az óvodai beszoktatás után "elnémult" a csoportjában. Ez az állapot közel 2 éve áll fenn. Óvodán kívül bárkivel kommunikál, akit nem köt a csoportjához (dadusok, óvónők és csoporttársak). Játszótéren, közeli-és távoli ismerősökkel, idegenekkel is cserfes kislány. Egyetlen "mumus" az ovi.
Szeptembertől iskolás lesz. Több pszichológust is felkerestünk, nem tartják nagy problémának kislányom elektív mutizmusát. Minket szülőket azonban aggaszt, hogy mi lesz vele az iskolában? Úgy látjuk, hogy szorongóbb, visszahúzódóbb ha rá irányul a figyelem és nehezen kezdeményez beszélgetést vele egykorú gyerekekkel. Köszönésre pedig egyszerűen nem tudjuk rávenni.
Ön szerint segíthet-e a Tomatis terápia kislányunkon, hogy magabiztosabbá, nyitottabbá váljon?
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Anyuka!

Látatlanban nehéz nyilatkozni, ám a Tomatis terápia éppen a kommunikációs területen tud a legtöbbet nyújtani és a mutizmusban is segítség - egyéntől függően különböző mértékben. A terápia során csökken a gyerekek szorongása, nyitottabbakká, kommunikatívabbakká, lelkileg stabilabbakká válnak.

Üdvözlettel:


Unger Ágnes
2014-10-19 00:32:58
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja