SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Unger Ágnes


Unger Ágnes
Tomatis és neurofeedback tréner

Tomatis, valamint neurofeedback tréning tanulási, részképesség és magatartászavarokra, hiperaktivitásra, epilepsziára, beszédindításra, beszédhibára, autisztikus tünetekre, down szindrómásoknak, agyvérzés után, hallás-, nagymozgás és finommotorika fejlesztésre.

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/270-33-20
E-mail: ungeragnes@trening-fejlesztes.hu
Honlap: http://www.trening-fejlesztes.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

beszédértés és beszédfejlõdés fejlesztése Tomatis terápia segítségével

Kedves Unger Ágnes!

Kislányom 2 éves, jelentős elmaradást mutat fejlődésének minden területén. Szülés közben részleges lepényleválás miatt császározni kellett, a szülész és a gyermekorvos akkori véleménye szerint a vizsgálati adatok alapján a kislányom nem volt oxigénhiányos állapotban (ezzel kapcsolatban azóta felmerültek kételyek). Neurológus vizsgálta, nem talált eltérő fejlődést "csak" elmaradást. Jelenleg 7-8 hónapos lemaradásban van, de néhány területen többet is. Általános hypotonia volt megfigyelhető. Sajnos csak 9 hónapos korában derült ki. Dévény tornára, komplex fejlesztésre és tsmt tornára járunk jelenleg. A 2 éves státuszvizsgálatán javasolta a vizsgáló szakember, hogy érdemes lenne esetleg a Tomatis terápiának utána nézni. Úgy találta, hogy kislányom a beszédértés és beszédfejlődés területén is nagy lemaradással küzd. Volt audiológiai vizsgálaton 1 éves korában, akkor nem találtak jelentős eltérést. Érdeklődnék a terápiával kapcsolatban ilyen esetben lehet-e értelme? Amennyiben igen, akkor van-e lehetőség a terápiára esetleg az otthonunkban?
Köszönettel:
T. Nóra

Kedves Nóra!

A leírt lemaradásokra a Tomatis terápia nagyon hatékony segítséget tud nyújtani. Közvetlen stimulálja az egyensúlyi szervet, így fejleszti az egyensúlyt, a mozgás minden területét (nagymozgások finommotorika), továbbá a beszédet, kommunikációt.

Ezt a terápiát otthon sajnos nem tudják végezni, speciális készülékeket alkalmazunk, melyeken teljesen egyedi terápiát végzünk. Bővebb és pontosabb információkat a honlapomon talál (http://www.trening-fejlesztes.hu) melynek nyitó oldalán egy rádióriportban részletesen meg is hallgathatja a módszer működését. Így jelenleg a Tomatis terápia a XVII. kerület Borsó utca 4 alatt érhető el. Időpontot a következő telefonszámon tudunk egyeztetni: 06 30 270 33 20.

Üdvözlettel:



Unger Ágnes
2014-11-20 07:18:32
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja