SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Tb elmaradás

Üdvözlöm! Két hónapja dolgozom egy cégnél. Előtte nem volt bejelentett munkahelyem, így elmaradásom keletkezett, mivel nem fizettem magam után a társadalombiztosítási díjat. Az lenne a kérdésem, hogy az az összeg, amit a jelenlegi munkáltatóm fizet utánam, az jóváíródik a hátralékomból, vagy külön nekem kell befizetnem a hátralékomat? Ugye az elmaradás miatt megszűnt a jogviszonyom. Válaszát előre is köszönöm!
Egészségügyi szolgáltatási járulékot arra az időszakra kell fizetni, amikor nem vagy biztosított. Addig kell fizetni, amíg azzá válsz, vagy más jogcímen jogosult leszel egészségügyi ellátásra. Azzal, hogy lett munkaviszonyod, ettől a naptól biztosított vagy, de ez a korábbi időszakot nem érinti, arra az időszakra továbbra is tartozol az egészségügyi szolgáltatási járulékkal. Hogy a lámpád jelenleg piros a hátralék miatt vagy zöld az aktuális biztosítás miatt, azt nem tudom megmondani.

Szakbarbár
2021-05-28 15:11:56
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja