SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Táppénz számítása

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm tegnap esti válaszát.
Tehát számolásaim alapján kB 2023ban a minimálbér lenne 203.000 Ft, tehát mondjuk kellene egy 415.000 Ft-os kivét?(egész hónapra + egy tört hó, mondjuk 10 nap:140.000)
A táppénz alapja is ez lenne akkor, mivel az eg. bizt. járulék alap 150%-a is megszűnt..?!
Ha pl 2021 áprilisában terhes leszek, mikor fizessem a járulékalapot, és akkor utána egyből táppénz?
Köszönöm válaszát.
Minél hamarabb vállalkozol, annál hamarabb tudsz utána táppénzre menni. Legalább 30 nap kell - annál kevesebbel nem érsz semmit - , 1 napra a várt összeg 30-ad része jusson.
A táppénz alapja a gyed alapja és a táppénz kezdetén érvényes minimálbér közül a magasabb lesz. (2020. június közepéig volt a minimálbér 150%-a volt az alap akkor, ha nincs figyelemebe vehető jövedelem és a kedvezményszabály sem jön be.) Egy újrainduló táppénzé lehet a magas kivétből számított átlag is, ha az új táppénz kezdetét megelőző 3. hónap végéig van meg a 30 nap.

Szakbarbár
2021-01-03 18:33:07
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja