SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

GYES és táppénz

Tisztelt Cím!
2021.05.17.-től GYES-en vagyok kislányommal, a munkáltatómat előtte 30 nappal értesítettem a fizetés nélküli szabadság megszakításáról, amely egyezségünk szerint 2021.06.01-től kezdődött volna, a tényleges munkába állás 06.16.-án vette volna kezdetét az eddig felhalmozott szabadságok miatt.Közben kiderült, hogy az újabb terhességem nem várt fordulatot vett és kezelő orvosaim azonnal táppénzre küldtek. Ennek tényéről újra értesítettem a munkáltatót. A könyvelő ma hívott, hogy sajnos nem vagyok jogosult táppénzre, mivel nem töltöttem el 1napot sem munkában, mivel 06.01-től táppénzre küldtek. A kérdésem az lenne, hogy ez tényleg így van? Válaszát előre is köszönöm!
Bejelentetted, hogy nem igényeled tovább a fizetés nélküli szabadságot, 06.01-től dolgoztál volna - a szabadság a munkával egyenértékű. Keresőképtelen az, aki dolgozni akar, de nem tudja ellátni a munkáját. Jogosult vagy táppénzre, de ha nem lennél az, akkor sem a könyvelő kompetenciája lenne ezt eldönteni. Az ő dolga, hogy továbbítsa a táppénzes papírt a kormányhivatal felé. Ha ott úgy látják, hogy nem jár a táppénz, akkor határozatban utasítják el. Ennek ez a módja, nem az ,hogy a könyvelő felhív. Ragaszkodj hozzá, hogy küldje be a táppénzigényt, és csatolja mellé azt a dokumentumot, amin jelezted a fizetés nélküli szabadság megszüntetését. Enélkül első körben valóban el lenne utasítva a táppénz, de ha ezt látja a hivatal, akkor meg fogja állapítani a táppénzt.

Szakbarbár
2021-07-06 21:16:56
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja