SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabóné Vékony Andrea


Szabóné Vékony Andrea
Okleveles gyógypedagógus - logopédus

Elérhetőségeim:
Munkahely:
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye
             1221 Budapest, Szent István tér 1.
Honlap:
  • Logopédiai: http://logopédia.hu

  • SzóL-E? Szűrőeljárás óvodások logopédiai ellátására: http://szole.hu

  • Kérdezz-felelek

    Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

    Nen tudok kiejteni bizonyos betûket

    Kedves Szakértő!
    Jelenleg 15 éves vagyok. Nem tudok kiejteni bizonyos betűket, de csak akkor, ha olyan a szó. Köszönni sem tudok idegeneknek. ,,Jó napot"-tal szoktam köszönni a tanároknak az iskolában, valahogy ott megy, de amikor a szomszédnak szeretnék köszönni, inkább elbújok. Már alsós koromban előfordult ez. Hangos olvasásnál tapasztaltam ezt először. Régebben mesét is írtam, mikor kiálltam az osztály elé és elkezdtem olvasni, ott is voltak olyan szavak, amiket nem tudtam elkezdeni. Ezután mindig korán be kellett mennem reggel, hogy hangosan olvassak az osztályfőnöknek (kb. 3os lehettem). Akkor 5.re elmúlt a probléma. Átkerültem másik iskolába. Itt kezdtem a 6.at. 6. elején sem fordult elő. Valahogy 7. közepe felé megint kezdődött. Itthon is vannak ilyen helyzetek, mikor nem tudok elkezdeni egy szót és elkezdek ,,ő-zni és na-zni". Jövőre kezdem a 9.et és szeretném, ha addigra elmúlna ez a probléma. :)

    Kedves Kérdező,
    15 évesen a legegyszerűbb, ha a helyi pedagógiai szakszolgálathoz fordul és ott kér a kollégáktól segítséget, az ellátás ebben a korban még ingyenes. Jelenleg a járványügyi helyzet miatt telefonon és online vagyunk elérhetőek, az elérhetőségeket a honlapokon találja meg.
    Ezen kívül javaslom még a Démoszthenész Egyesületet is: http://www.demoszthenesz.hu
    Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia, hogy megszűnjön a problémája.
    Üdvözlettel,



    Szabóné Vékony Andrea
    2020-05-19 08:49:34
    Olvasói értékelés: nincs még értékelés
    A szerkesztő ajánlja