SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Prof. Dr. Balázs Csaba


Prof. Dr. Balázs Csaba
Endokrinológus

A Budai Endokrinközpont specialistája "endokrinológia" témakörben
Kérem, tegye fel kérdéseit, készséggel válaszolok Önnek! Bizalmát köszönöm!

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Basedow kór és terhesség

Tisztelt Professzor Úr!
25 hetes kismama vagyok. 2 éve vették észre, hogy Basedow kórom van. Terhességem kezdete óta a pajzsmirigy működésem normális így a Propycilt is elhagyhattam. Rendszeresen járok orvoshoz ellenőrzésre és a terhesgondozásokra is. Viszont a magas pulzus egy kicsit aggaszt. Tudom, hogy terhesség alatt megnő a pulzus de nekem általában 120 alá nem nagyon megy. Terhesség előtt néha szedtem a pulzusomra Betalocot meg magnéziumot de akkoriba volt, hogy 180 is volt a pulzusom. Azt szeretném kérdezni, ha az értéke a pajzsmirigynek rendben van de a pulzus végig majdnem ilyen magas nem - e árt a babának? Tudja így ezt a kórt örökölni? És még annyit nekem úgy hál Isten nem látszik a szememen (annyi hogy fájni szokott sokszor) de a baba születhet szemtünetekkel?
Előre is köszönöm válaszát!
Szép napot!
Tisztelt Kérdező!

A Basedow-Graves kór estén a terhesség különös odafigyelést indokol! Főleg akkor, ha korábban már Propycilt szedett. Remélem jódot tartalmazó vitamint nem szed! Vannak-e jellegzetes szemtünetei?Ez a szívfrekvencia nem tekinthető élettaninak,ezért további endokrin,ill. immuno-endokrin vizsgálatot javaslok.
A betegség örökölhető, de az öröklődés mértéke 10-30%-os és felnőtt korban jelentkezhet.
Jó egészséget kívánok,
tisztelettel:


Prof. Dr. Balázs Csaba
2021-06-29 12:50:15
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja