SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Prof. Dr. Balázs Csaba


Prof. Dr. Balázs Csaba
Endokrinológus

A Budai Endokrinközpont specialistája "endokrinológia" témakörben
Kérem, tegye fel kérdéseit, készséggel válaszolok Önnek! Bizalmát köszönöm!

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.
T. Főorvos Úr! Múlt heti levelemre köszönöm válaszát. A DAO szint nagyon alacsony, 4, 4 lett! a tavalyelőtti 11,9 hez képest. Lehetséges az oltás következménye ez? Nem szükséges a hisztaminszint megállapitása vizeletből, vagy elégséges a fenti vizsgálat? Másik kérdésem, hogy a Szelén, amelyet folyamatosan 1 éve szedek, nem szükséges-e a szüneteltetése? Köszönöm szives válaszát. Tisztelettel: Valéria

Tisztelt Valéria!

A DAO szint nem csökken törvényszerűen az oltás után.
A diéta betartáse viszont fontos!
Hisztamin intoleranciát okozó élelmiszerek,agas hisztamin tartalom miatt:
• belsőségek, füstölt hús, kolbász, sonka
• halkészítmények, elsősorban halkonzervek, rák, csiga, kagyló, polip
• hosszú érlelésű „kemény” sajtok (minél hosszabb az érlelési idő, annál magasabb a hisztamin tartalom)
• savanyú káposzta
• tartósított zöldségek
• sör
• ecet és ecettartalmú ételek (pl. mustár)
• vörösbor (minél érettebb a bor, annál magasabb a hisztamin tartalma)
• pezsgő
• csokoládé, kakaó
• paradicsom, ketchup (pizza is problémát okozhat!)
Tisztelettel:




Prof. Dr. Balázs Csaba
2021-05-18 18:08:17
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja