SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Márkusné Vörös Ibolya


Márkusné Vörös Ibolya
Óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/427-6457
E-mail: ibolyagreen@gmail.com

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Óvoda

Kedves szakértő!
Kisfiam szeptemberben kezdte el az óvodát. Akkor nem volt semmi különösebb gond. Persze többször volt beteg ez idő alatt. Decemberben szülői fogadóórára alatt mondták el a nevelők,h nem akar részt venni a kötelező feladatokban, zavarja a többi gyereket is, ami neki nem tetszik nem csinálja. November közepe óta nagyon nehezen akart menni oviba, sírva dobálta magát, v fetrengett a földön, főleg az egyik nevelő esetén vettem észre ezt az ellenállást. Amit én észrevettem,h nem szereti a hangos zajokat, attól megijed, az egyensúly érzéke nem az igazi,habár sokat fejlődött azóta szerintem. Tsmt felmérésen voltunk, szüksége van fejlesztésre, ott is sajnos végig kiabálta, toporzekolta az egészet, így csak részben tudták értékelni. Jövő héten kezdenénk a tornát. Annyira tehetetlennek érzem magam,m itthon ezekből keevset tapasztalunk. Szobtisztasag, beszéd rendes időben kialakult, semmi fejlődési gond nem volt eddig.
Köszönöm ha tud segíteni!
Kedves Anyuka!

Az intézménybe bekerült gyermeket fokozatosan kell hozzá szoktatni az ott folyó napirendhez. Ehhez empátia, türelem szükséges az ott dolgozó felnőttek részéről. A gyermekek a játékban fejlődnek. Nem kötelező részt venni a tevékenységekben. A látszólag mással foglalkozó gyermek is figyel a többiek tevékenységére. Türelemmel, érdeklődését felkeltő tevékenység felkínálásával motiválható.
Javaslom, hogy kérjenek fogadóórát, ahol közelíteni tudják a gyermekkel való foglalkozással kapcsolatos nézeteiket. Ha szükséges, kérjék szakember segítségét.
Tisztelettel:

Márkusné Vörös Ibolya
2022-01-06 11:31:19
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja