SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Márkusné Vörös Ibolya


Márkusné Vörös Ibolya
Óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/427-6457
E-mail: ibolyagreen@gmail.com

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Felszabadult játszás

Kedves Ibolya,

Köszönöm válaszát. Szeretnék visszakérdezni, hogy jól értem-e? Az egyébként eleven kislányunk azért ül 4 hónapja a családi napközi szőnyegén, mert januárban egyszer egy délelőtt rossz emléke volt egy türelmetlen gondozóval egy játszóházban? Ilyen mély nyomott hagyott volna?
Igazából amikor együtt vagyunk sokat játszunk, megyünk más gyerekek közé is. Ott kislányunk eleven, mozgékony, kíváncsi. impulzív, nem mindig barátságos, de tud az lenni. Még sosem láttam 10-15 percnél tovább egy helyben ülni és semmit se csinálni. Akkor is azért ül, mert mondjuk vár valamire.
Mit tehetnénk, hogy a családi napközibe, ahova jár, ott is felszabadultan játszon üldögélés - semmittevés helyett?
Köszönettel:
Kedves Anyuka!

Úgy gondolom, hogy a kellemetlen élmény befolyásolhatja a viselkedését. Mi, felnőttek nem is gondoljuk, hogy egy-egy inger milyen hatással van egy kisgyermekre.Véleményem szerint a pedagógus tehet azért, hogy kimozdítsa e pontról: olyan tevékenységet kell felkínálni számára, amelyet szívesen végez, be kell vonnia a közös tevékenységekbe. Erre " recept " nincs, a szakembernek kell megtalálni azt a lehetőséget, amellyel eredmény érhető el.A családi napközi dolgozói tehetnek azért, hogy jól érezze magát a kislány, Önök nincsenek ott, az ottani életet nem tudják befolyásolni. Annyit tehetnek, hogy otthon beszélgetnek vele arról, hogy a társakkal való együttlét jó.Próbáljanak pozitív jelzéseket sugározni felé a gyermektársaságról, a napköziben dolgozó felnőttekről.A dolgozókkal konzultáljanak a megoldási lehetőségekről!
Tisztelettel:

Márkusné Vörös Ibolya
2016-06-07 15:43:29
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja