SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Márkusné Vörös Ibolya


Márkusné Vörös Ibolya
Óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/427-6457
E-mail: ibolyagreen@gmail.com

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Durva viselkedés és csúnya beszéd

Kedves Ibolya!
Kisfiunk 3 éves múlt pár hete. Nincs testvére. Jelenleg óvodába jár, de előtte bölcsis volt. Két problémánk van vele: az egyik, hogy nagyon durva. Ez már hónapok óta megvan nála. Rugdos, harap, csíp, tépi a hajam és közben eltorzítja a száját. A másik dolog mostanában jött mellé. Használja azt a fajta káromkodást, amiben az édesanyákat szídják (k...anyád). Próbáltam vele beszélgetni, nem segített. Elvettem tőle a játékait, az sem. Megvontam tőle pár dolgot, az sem. Úgy érzem semmi nem segít. Az óvodában nem csinálja, csak otthon és a durvaság csak nálam jön ki (pedig én nagyon messze állok ettől). A káromkodást mamáknál is használja. Tegnap leültettem a szobába, hogy gondolkodjon el, üvöltött, majd abbahagyta és közölte, hogy jó gyerek lesz és bocsánat anya. A játékait még nem adtam vissza. Egyébként szófogadó, meg el is pakol maga után és segít is. Csak ez a két probléma ne lenne.
Kérem segítsen, mit lehetne tenni!
Köszönöm!
Kedves Anyuka!
Gyermeke viselkedésének oka lehet, hogy új környezetbe került. Lehet, hogy így tiltakozik az új helyzet ellen. Úgy gondolom, hogy a büntetés nem célra vezető. Próbáljon türelmes lenni! Az ölelés, a simogatás talán megnyugtatja ilyen esetben. A csúnya beszédre ne reagáljon! Ha otthon nem hallja, majd eltűnik a "szótárából". Számára a minta a fontos, hiszen utánzással tanul. A szeretet, a megértés, a ráfigyelés,a pozitív minta, megerősítés segíteni fog abban, hogy viselkedése változzon.
Tisztelettel:

Márkusné Vörös Ibolya
2018-09-24 15:56:31
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja