SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makra Ildikó Judit


Makra Ildikó Judit
Írásjavító grafo-pedagógus

Rajzelemzés és íráselemzés

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/529-89-12 (18 h.-tól - 21 h.-ig)
E-mail: grafobazis@gmail.com
Honlap: http://www.grafomotoros.hu
             http://www.iraszavar.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Erõs kontúrozás elemzése

Kedves Szakértő!

Egy olyan kérdést szeretnék feltenni magának, hogy az miért van, hogy imádok rajzolni de akármit rajzolok ragazkodom hozzá, hogy kihúzzam sötét színnel az oldalát. Vagy nagyon szeretek színes dolgokat rajzolni, aprólékos kis mintákat. A továbbiakban azt szeretném, hogy van egy ismerősöm akinek már van egy grafológia vizsgája. Ne vagyok vele nagyon fényes kapcsolatba, de sajnos több alkalommal is látta a rajzaimat sőt volt, hogy konkrét dolgokat mondott, hogy rajzoljam le neki. Nem szeretném, hogy így "belemászon" az életembe. Ez ellen nem tudok mit tenni???
Kedves Érdeklődő!

Örülök, hogy szeret rajzolni. Az önkifejezés igen fontos része életünknek és megnyugtató, feszültségoldó hatású. A kontúrozás többnyire azt jelenti, hogy a rajzoló tartja magát a szabályokhoz, fontosak az elvárások, határok. Ezek az én-határokat és a szociális térben a közösség határait is jelképezik. A színes és aprólékos dolgok az élet apró szépségeinek felfedezését, a kis dolgoknak is örülni tudást jelzik. Megtalálja a napi örömöket az életben, melyek átlendítik a nehézségeken és plusz energiákat adnak a mindennapokhoz.
Bárkinek mondhatunk nemet, hiszen nyugodtan húzhatunk határokat, ha tolakodásnak érezzük a másik ember kérdéseit, kéréseit. Ez az én-védelmünk fontos része. Amennyiben javaslatot kap egyes konkrét rajzok elkészítésére elemzés céljából, el szabad dönteni, hogy megteszi-e vagy sem. Javaslom, kedvesen mondja meg az ismerősének, hogy nem szeretne analízis céljára rajzolni, csak saját kedvtelésére.
Szeretettel várom személyesen is, üdvözlettel:

Makra Ildikó Judit
2012-06-10 21:05:10
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja