SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

járóka, bébikomp

Kedves Védőnő!

Mi a véleménye, tapasztalata a járókával kapcsolatban? Szüksége van-e egyáltalán egy kis gyereknek járókára?
Mennyi idős koráig tudja kihasználni? Fa járókát vagy utazó járókát érdemes-e venni? Melyiknek mi az előnye, hátránya?

A másik, ami érdekelne a bébikomp. Tényleg káros hatással van a mozgásfejlődésre? Ez az az eszköz, amit inkább hanyagoljunk?

Köszönettel: M.
Kedves Édesanya!

Szerintem hasznos dolog a járóka, érdemesebb minél előbb hozzá szoktatni a gyermeket, akár fél éves kortól. Részben a rácsokban meg tud kapaszkodni, így segíti a felállásban, részben pedig megakadályozhatjuk abban, hogy ha nem tudjuk folyamatosan felügyelni, akkor ne kóricáljon el a lakásban. Balesetvédelem. :-)
Pl. főzés közben ott lehet velünk egy légtérben, de mégis tudjuk végezni a dolgunkat. Ha sokat utaznak, akkor célszerűbb az utazós járóka, ha nem, akkor a fa.
Én a bébikompot nem javasolom, sok ortopédus szakember inkább gátló hatását emeli ki, mint előnyét. Továbbá, fontos, hogy hagyjuk, hogy a csecsemők minden fejlődési fokokat (kúszás, mászás, felállás) a saját idejükben tanulják meg, és ne siettessük vele, illetve ne cserélődjenek meg, maradjanak ki. Az utóbbi a későbbiekben okozhat tanulási nehézségeket, részképesség zavarokat.

Üdvözlettel:


Kis Melinda
2016-03-14 17:33:59
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja