SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

hason levés és átfordulás földön vagy ágyon?

Kedves Védőnő!

Tanácsát kérném szépen. Azt mondta a védőnőnk, hogy a gyereket le kell tenni a földre, hogy ott tanulja a hason levést, és az átfordulást. Pakoljuk körbe játékkal. Viszont aggódom, mert nálunk nagyon hideg a föld. Első emeleten lakunk, és nincs alattunk senki, aki fűtene, így én is érzem a lábammal mindig a hideget.

Muszáj letenni a földre? Most franciaágyon van. Tudom, hogy az nem olyan kemény, mint a föld, de ez befolyásol valamit?
Azt is tudom, hogy nem lehet mindig ott. Most három hónapos, ha jönnek a jobb idők, akkor másabb lesz.

Várhatok még vele, vagy mindenképpen tegyem le a földre?

Illetve ha már nagyobb lesz, akkor elég neki egy járóka vagy láttam most, hogy vannak ilyen karámok is, csak az a baj, hogy nagyon kicsi a lakásunk és az nem nagyon férne.

Várom tanácsát.

Köszönettel: M.
Kedves Kérdező!

Mindenképpen elősegíti a baba mozgásfejlődését, ha nagyobb teret biztosítunk neki, mint a kiságya. Segítenek a körülötte lévő játékok, hiszen arra ösztönzik, hogy ha szeretné megfogni Őket, forduljon, vagy kússzon feléjük. Azonban, ha hideg a föld az Ön otthonukban, szerencsésebb lenne a nyári időszakban letenni a földre a kicsit, akkor is pl.polifómmal védeni a felfázástól. Véleményem szerint, 3 hónaposan még nyugodtan lehet a kiságyban is, elég 5-6 hónapos kora körül letenni a földre. A francia ágy is jó megoldás lehet, de nagyon óvatosnak kell lenni a balesetveszély miatt. Hiszen ha most még nem is tud forogni a baba, hirtelen megtanulja, és átfordul, esetleg ha nincs megfelelő védelem, le is esehet a földre. A későbbiekben a járóka, vagy a karám is megfelel.

Kis Melinda
2016-03-14 17:14:10
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja