SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

2 hetes lányom éjjel mennyit alhat egyhuzamban?

Tisztelt Hölgyem!2 hetes a lányom, s kérdésem az lenne éjjel mennyit alhat egyhuzamban?A védőnő szerint 6 órát, s ne keltsem fel.(eddig felkeltettem szegényt 3 óránként s volt h alig evett olyan fáradt volt..) De aggódom, nem sok ez a 6 óra evés nélkül, nem lesz kevesebb a tejem?Nappal tartsam a 3 óránkénti szoptatást vagy akkor is hagyhatom aludni?
Köszönöm válaszát.
Kedves Édesanya!
Megpróbálok válaszolni a kérdésére, de sajnos kevés információt írt le a szopizásról és babájáról. Nem tudom, mennyivel született, mennyit és hányszor szopik nappal, illetve milyen időközönként. Igény szerint szoptat, vagy órához van kötve a szoptatás? Van elég anyatej, szépen gyarapodik, elindult a gyarapodás?
Ezen kérdések tisztázása után tudnék megfelelő választ adni kérdésére, de azért megpróbálok a fenti információk birtokában válaszolni. Ha normál súllyal, időre született babáról van szó, és napközben eleget szopik, akkor valóban nem szükséges éjszaka is 3 óránként ébreszteni, mert majd jelezni fogja, ha éhes, és szopizni szeretne. Hagyhatja nyugodtan 6 órát is aludni, addig Ön is pihenjen. Ez idő eltelte után, érdemes megpróbálkozni a szoptatással, ha a baba addig nem igényelné. Ha ekkor sem etethető meg, mert annyira álmos, próbáljon meg kifejni valamennyit a melléből, de ne mind, így elkerülhető az anyatej mennyiségének csökkenése.
Ha igény szerint szoptat, tehát mindig akkor, ha a baba éhes és enni kér, akár eltelt a 3 óra, akár nem, akkor a kereslet – kínálat elve fog érvényesülni, azaz mindig annyi anyatej fog termelődni, amennyire a babának szüksége van. Az első hetekben azonban, az anyatej megalapozása érdekében, nappal célszerű a gyakoribb szoptatást választani, igazodva a baba igényeihez.
Üdvözlettel:

Kis Melinda
2009-08-13 08:45:22
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja