SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Molnár Anita


Molnár Anita
Adótréner, családi adótanácsadó

Magánszemélyek, családok adóügyeire specializáltam magam. Lakáskiadás, szállásadás, családi kedvezmény, adóbevallás készítés miatt fordulnak leggyakrabban hozzám az ügyfeleim.

Elérhetőségeim:
E-mail: iroda@tudatosadozo.hu
Honlap: http://tudatosadozo.hu/
Blog: http://tudatosadozo.hu/blog/

Ezt is érdemes megnézned:
1. Lakáskiadás tréning: http://tudatosadozo.hu/hosszutavu-lakaskiadas-adozasa-trening

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Családi adókedvezmény beolvasztása a nettó kifizetésbe a munkaadó által

Tisztelt Hölgyem!
Általánosságban szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménnye arról, ha egy munkáltató, kialkudott nettó bér esetén a családi adókedvezmény összegét nem a nettó összeg mellé pluszban adja oda a munkavállalónak, hanem beolvasztja azt a nettó kifizetésbe, ezzel gyakorlatilag a munkáltató a saját költségét csökkenti azzal, hogy kevesebb bruttó összeget kell a munkavállaló bérére fordítania. Bíróságon hogyan lenne támadható ez?
Köszönettel: Ádám
Kedves Ádám!

A családi kedvezmény a munkavállaló juttatása az államtól. Semmiképp nem szabad belemenned ilyen helyzetbe, hiszen a munkáltatód egyszerűen ellopja a Te családi kedvezményedet.
Ebből a helyzetből úgy tudsz kikeveredni, hogy a munkáltatód felé lenyilatkozod, hogy év közben nem igényled a családi kedvezmény igénybevételét. Ezt év közben is bármelyik hónapban lehet módosítani, ha a munkahelyeden azt mondják, hogy a januári nyilatkozatodon nem lehet változtatni az egyszerűen nem igaz. Bármikor dönthetsz úgy, hogy a továbbiakban nem Te veszed igénybe a családi adókedvezményt, hanem a párod.
Ha a valóságban a párod nem tudja igénybe venni év közben, mert GYES-en van, vagy nincs munkahelye akkor év végén az adóbevallásodban egy összegben igénybe veheted.
Tipp: Semmiképp ne kérd a munkahelyeden az adóbevallásod elkészítését :)

Molnár Anita
2017-06-01 09:55:53
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja