SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kistestvér születése miatti stressz oldása

Jó napot. Problémám a következő lenne. Van egy 5 éves kisfiam. Egy hete kistestvére született miután haza értünk a kórházból (1,5 nap) szokatlanul kezdett viselkedni. Kapkodja a levegőt, látszik rajta hogy ideges feszült stresszes.Ha valami nem tetszik neki dühös lesz ökölbe szorítja kezét és el rohan a szobájába. Próbálunk vele sokat foglalkozni hogy ne érezze magát elhanyagolva, közös játék programok stb. Kis tesót nagyon szereti simogatja. Nem tudom hogyan tudnak neki segíteni ebben a helyzetben és nagyon rosszul érzem magam miatta. Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Anyuka!

Kisfiát valamiért stressz érte a kistestvér születesevel kapcsolatban, ami lehet akár már a várandósság alatt is. Érezheti úgy magát, hogy ő már foölösleges, az ökölne szorított kézzel probálja a dühét, ilyedségét levezetni. Érdemes lenne sttesszoldó technikákra tanítani pl. képzelje el színnek, amit érez és fújja ki, vagy firkálja össze a papírt olyan színnel, amit ilyenkor választ. Illóolajokkal gyengéden kehet segíteni a feloldódast: levendula arimavizes fürdőbe fürdetni, vagy szagolgatni , parilogtatni citromot (örömet hozó, boldogsághormint termelesre serkentő illóolaj), orvosi levendulát(nyugtató, szirongásoldó), ill édesnarancs, ami azintén okdja a feszültséget. Türelemmel legyenek iránta és megertéssel, vonják be a kistestvér körüli teendőkbe, amennyire csak lehet. Üdvözlettel:


Horváthné Iványi Erika
2020-04-07 07:24:16
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja