SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Iskolaváltás miatti stressz

Kedves Erika!
8 éves kisfiammal kapcsolatban kérném a segítségét. Gyermekem gyakori fejfájással küzd. Neurológus szerint a szorongás az oka. Kisfiam most 2. osztályos, novemberben iskolaváltás történt háziorvos javaslatára (új tanító nénivel nem jött ki jól, emiatt hányás, hasmenés volt idegi alapon). Szeretett iskolába járni korábban, sőt azokon a napokon is, amikor vele nem volt órája. Mindig a mostani iskolájába szeretett volna járni az ovis tàrsai és a szép iskola miatt. A váltást közösen döntöttük el, sokat beszélgettünk kisfiammal erről. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de ő làtszólag mégis könnyen beilleszkedett. Aztán a magatartása és a jegyei is romlottak. Ezt betudtuk az új szabályoknak. Gondoltuk, jobb lesz az új félévtől. Most ott tartunk, hogy nem szeret iskolába járni. Esténként elmeséli, hogy a párhuzamos osztály fiú tanulói folyamatosan piszkálják, bántják, csúfolják (közös testnevelés órán, hittanon, szünetekben). Beszéltem az osztályfőnökökkel, ők nem tudnak minden esetről. Változás nem történt. Már korábban is javasoltam neki, hogy kerülje el őket, mondja meg a tanító néniknek, kérje a barátai segítségét. Nagyon sajnálom és nem tudom, hogy mit tegyek. Nem vagyok a verekedés híve, de már azt is mondtam neki, hogy üssön egyszer vissza óvatosan. Másnap viszont megbeszéltük, hogy ez nem jó megoldás. De mi az ebben a helyzetben? Tűrni folyamatos megaláztatást vagy verekedni és eltanácsolják? Sajnos akkora düh, elkeseredés van gyermekemben, amit nem tud megfelelő módon levezetni. Itthon egyre többször dühöng. Várom a tanácsát! Köszönöm.

Kedves Anyuka!
Azt tudom tanácsolni, hogy keressenek egy olyan módszert, ami segithet fiának megtalálni, feltárni a félelmek okát. Ha az feloldódik, neki is könnyebb lesz a beilleszkedés. Szeretettel ajánlom a Metamorfózis stresszoldást, amekyet a http://www.lelekfeny.hu oldalon megtalál. Szép estét kívánok!



Horváthné Iványi Erika
2020-02-23 23:41:40
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja