SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Fogorvostól való félelem oldása

Kedves Erika!
7 éves kislányom fogászati kezelésre szorul. Korán kezdett fogat váltani, 4,5 évesen, hamar kinőtt több csontfoga is. Nem is jó minőségűek a fogai, ezt már a problémamentes ellenőrzések során is kiderítettük. Mégis márciusban pár fogán észrevettük, hogy muszáj lenne tömni. A vírushelyzet miatt sem volt egyszerű a dolog, de tulajdonképpen fél éve, március eleje óta húzódik a dolog. A pár lyukból most már súlyosabb probléma is van, hiába próbáltuk konzerválni az állapotát a sérült fogaknak, sajnos csontfog is érintett. A gond az, hogy kezdetben még csak-csak engedte, hogy a fogaihoz nyúljanak, de egy szurit követően, ami után 2 hétig fájt az ínye, már nem. Aztán egyszercsak megint engedte, de ez az orvos meg kicsit belekapott a fúróval a szájpadlásába, onnantól kezdve nem is engedte befejezni azt a fogát. No azóta vittem máshova is: nem engedi, hogy bármilyen géppel hozzá nyúljanak a fogához. Bódításban is próbáltuk, úgy sem. Szorít minket az idő, most lesz első osztályos, kezdődik az iskola is, nagyon jó lenne végre túl lenni ezen, már az altatás is szóba került, de a klinikán elintézték annyival, hogy hisztis a gyerek, azért nem altatják el. Klinikai szakszpszichológusi papíruk van róla, hogy indokolt elvégezni altatásban a kezelést, de ez lenne az utolsó, amit szeretnék. Nyilván a stresszoldás lenne a cél, mi már úgy érezzük, minden szülői módszert kipróbáltunk, nyilván (?) egy kezelés-sorozattal oldható a dolog, de mint írtam, szorít minket az idő...van-e valami ötlete, tanácsa, hogy az altatást elkerülendő, mégis viszonylag rövid időn belül hogyan oldhatnánk a kislányomban lévő feszültséget ez ügyben?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Édesanya!

Én is a stresszoldás mellett teszem le a szavazatomat, hiszen ahogy írja is más lehetőség nem is nagyon maradt. Javasolni tudom a metamorfózis stresszoldás, ami gyerekeknél is nagyon hatékony már. Egészen mélyen lehet vele a félelmeket oldani. Ha addig még belefér az idejükbe, javasolnám legalább egyszer.
A lelekfeny.hu oldalamon többet is olvashat erről. Ehhez sajnos sok türelem és kitartás szükséges, a lényeg minden esetben a gyökér ok feloldása.

Szép napot kívánok!
Erika



Horváthné Iványi Erika
2020-08-15 10:42:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja