SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

2 éves kisfiam retteg az idegenektõl

Kedves Erika!

2 éves kisfiam retteg az idegenektől. Ha valaki akit nem ismer és szeretne hozzá odamenni, ordit. Ugyan ez a helyzetm ha pl postára, patikába megyünk, amint belépünk az ajtón, meg sem lehet nyugtatni.
Ha viszont nagyobb bevásárlóközpontba megyünk, akkor nincs ilyen probléma. Azt vettem észre, hogy a kisebb terek félelmet keltenek benne. Kb pár hónapja van igy, de már a nagymamájához sem tudom elvinni, akit ritkán látunk, mert amint a kapuhoz érünk orditásba kezd.
Eszembe jutott az is, hogy esetleg attól tart olyan helyre viszem ahol "bántják". Mivel az utóbbi időben kapott oltásokat és le kellett őt fogni, hogy be tudják neki adni.
Persze ez csak egy teória, már nem tudok mire gondolni. Egyébként nem beszél, összesen 2 szót mond: mama,baba. Csak mutogat. Nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet-e ezzel a problémával, de pár hónappal ezelőtt még nem volt ilyen rossz a helyzet.
Bölcsödébe sem vették fel emiatt. Mit tanácsol mit tegyek?
Köszönöm válaszát!

Kedves Édesanya! Értem a problémát, a kisfia félelmének oka összetett lehet. Ha ezt még lehetne találni, már könnyebb lenne feloldani. Benne lehet az oltások tapasztalata is, szeparációs szorongás, és még sok más, akár a szülőkben lévő, fel nem dolgozott félelmek, aggódások is. Hasonló esettel találkoztam néhány évvel ezelőtt, amikor az ovis kisfiú nem mert barátkozni, a játszótéren is csak akkor csúszott le a csúszdán, ha nem volt ott senki más. Akkor az édesanyán dolgoztunk ill. rajta keresztül a kisfiún. A probléma hamar megoldódott, úgy emlékszem két találkozás után. Ha gondolja önnek is szìvesen segítek.

Iványi Erika

http://www.lelekfeny.hu



Horváthné Iványi Erika
2020-08-27 16:45:29
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja