SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

16 éves lány pszichiátriai kezelése

Kedves Erika!

Nem tudom hova fordulhatnék problémámmal, ezért szeretnék öntől tanácsot kérni, hátha tud segíteni, Esetünk a következő: 2015.11.04-n , 16 éves lányom nem jött haza az iskolából, ami tőlünk 30 km-re van, egészen az utolsó buszig vártam ami közel éjfélkor ér hozzánk, ekkor bejelentettem eltűnését a rendőrségen telefonon, másnap délelőtt személyes bejelentést is tettem. Még ezen a napon(2015.11. 05-n), este fél 7-kor hívott a rendőrség, hogy megvan a lányom, Szegeden találták meg (tőlünk mintegy 320 km-re),tudattalan állapotban egy parkban, és a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán van. Semmi külsérelmi v bántalmazást nem találtak, és tetőtől-talpig átvizsgálták (nőgyógyászat, MR, vér-és vizelet vizsgálat), de minden negatív volt. Jó magam 2015.11.07-n hajnalban indultam hozzá, (előbb nem tudtam mível rajta kívül még 3 gyermekem van). 2015.11.09-n átküldtek bennünket a szegedi gyermek pszichiátriára, majd következő nap a közeli (győri) ifjúsági pszichiátriára kértem lányom további kezelését, tehát 2015.11.10-től mind máig lányom ott van. Igazán most sem tudjuk mi történt vele, állítólag vannak nem saját eredetű gondolatai, amit nem tud kezelni írányítani, már a 3. féle gyógyszert próbálják nála, mert egyik sem hozta meg a várt eredményt, sőt inkább a mellékhatások jelentkeztek(remegés, fáradékonyság, levertség, beletörödöttség a jelenlegi állapotába. Én úgy látom ez a gyógyszer sem jó neki, és már felmerült bennem, hogy nem is gyógyszeres kezelésre lenne szüksége, hanem valami más áll a háttérbe.most már a 11.hetünk ez így, felborult az egész családi életünk, rendszeressen látogatom és hétvégére haza is jöhet, de nem véglegessen, és még nem tudjuk mikor lesz erre lehetőség.Egyébként mindig egy csendes , visszahózodó természetű lány volt, most már arra gondoltam, valami más gyógymódot kellene nála alkalmazni a gyógyszeres kezelés helyett, mível szerintem nála a problémák más eredetűek, és ezzel többbet ártunk neki, mint használna.Várom megtisztelő válaszát köszönettel: Barabásné

Kedves Barabásné!

Őszintén sajnálom,ami a lányával történt! Különösen a pszichiátria miatt, mert az ott kapott gyógyszerek többsége leginkáb letompítja őt és még függőséget is okozhat.
A mai gyerekek, fiatalok nyitottabbak, érzékenyebbek talán, mint mi voltunk. Régen is láttak, hallottak a gyerekek ezt-azt, amiről nyilvánosan nem volt szabad beszélni. Ezért aztán el lettek nyomva ezek a képességek. Pedig létezik ma is és tapasztalatom szerint nagyon sok mai gyereknél nyitva van ez a csatorna, nem záródik be olyan hamar.
Ez az eltűnés nagy trauma a lányának, de önöknek is. Stresszoldást mindenképpen javasolnék, legalább az eltűnés, keresés,megtalálás témára. Ha elfogad egy tanácsot, saját magával kezdje, mert ha az Édesanya stabil tud maradni, akkor az egész család könnyebben meg tud bírkózni a feladatokkal.
A kislányával kapcsolatban pedig az a gondolatom, hogy arra kellene törekedni, hogy mihamarabb kikerüljön a pszichiátriáról, és utána más, alternatív módon lehet neki segíteni. Így is lehet pl, édesanyán keresztül. A mai napon küldtem neki szeretet energiát és támadt egy megérzésem is. Ha gondolja nyugodtan keressen emailen közvetlenül vagy telefonon, amiben tudok, szívesen segítek!
Kinezerika@gmail.com, 06306319432



Horváthné Iványi Erika
2016-01-20 09:12:16
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja