A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Harsányi Edit


Dr. Harsányi Edit
Háziorvos szakorvos, talpmasszőr, addiktológus fülakkupunktőr, fitoterápeuta, Schüssler terapeuta

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.drhem.eoldal.hu/

Témakörök

összes téma      23 hetes várandós     addikció     afta     ágybavizelés     agydaganat     aids     ájulás     alacsony vérnyomás     alhasi fájdalom     alkoholizmus     allergia     allergia histamin     allergiás bõrkiütés     almaecet     alvászavar     anonym     antibébi     antibiotikum utáni hasmenés     antidepresszáns     anyajegy     anyatej     aranyér     arcüreggyulladás     autoimmun pajzsmirigygyulladás     b17     babagondok     babavárás     baleset     bárányhimlõ     barnító krém     bélflóra     bélgázosodás     bélgyulladás     bélösszenövés     belsõ remegés     betegség után     bõr és nyálkahártya szárazság     bõrelváltozás     bõrgyulladás     bõrkeményedés     bulémia     candida     candida diéta     cica a lakásban     clostridium fertõzés     comb     csalánkiütés     csecsemõ sérülés     csecsemõkori hasfájás     cserepes ajkak     csípés     csípõ     csontkinövés     cukorbetegség     cukorbetegség kismamánál     dadogás     daganat     derék     diéta     dobhártya tubus     dohányzás     edzés     edzés mellékhatásai     éhség     éjszakai izzadás     ekcéma     endometriózis     enuresis     enuresis 10 év felett     epe     epe mûtét után     epe panaszok     eserichia coli     étkezési zavarok     étrendkiegészítõk     fájdalmas menzesz     fáradtság     farokcsont törés     fejfájás     felfázás     felszívódási elégtelenség     fogamzás gátlás     fogamzásgátló     fogamzásgátló és a fejfájás     fogamzásgátló és tanga     fogamzásgátló mellékhatásai     fogamzásgátló szedése     fogfájás     fogyókúra     fogzás     folt a körmön     folyadékhiány     fordítás     forrázás olajjal     fruktóz érzékenység     fülgyulladás     furunkulus     gázosodás     gerincsérv     gombás fertõzés     görcsoldás     granuloma     gyász     gyerekorvos     gyógyszerszedés     gyomorsav     gyomorsav túltengés     hajhullás     hasi fájdalmak     hasmenés     hasnyálmirigy gyulladás     hátfájdalom     helicobacter pylori     helicobater fertõzés     hideg kéz-láb     hidegallergia     higany     hiperaktivitás     hirtelen túlsúly     hízás     hõemelkedés     hõguta     hólyaggyulladás     hólyaghurut     homeopátia     hónalj izzadás     húgyhólyaggyulladás     "hullámzó" érzés     hur     hüvelyfolyás     huzat     ibs     idegrendszer     immunerõsítés     influenza     inhüvely gyulladás     intolerancia     inzulinoma     ismeretlen eredetû hõemelkedés     izomgörcs     izzadás     jobb lapocka alatti fájdalom     jódhiány     karácsony     kardiológiai vizsgálat     kézremegés     kimerültség     kiszáradás     kivizsgálás     klimax     köhögés     kóma     konditerem     konzultáció     kopasz barack     körömgomba     koszmó     krónikus arcüreg gyulladás     krónikus emésztési     krónikus hólyaggyulladás     kullancs     lábdagadás     laborlelet     laborok     lábzsibbadás     légcsõhurut     légzés     leszokás az alkoholról     lisztérzékenység     lombik     mûtéti heg     magas pulzusszám     magas vérzsír     magasvérnyomás     mágneses ékszer     máj     májelzsírosodás kezdete     mammográfia     máshetesség     másnaposság     meddõség     megfázás     mellfájdalom     memória     menopauza     menstruációs görcs     méregtelenítés     mérgezés     migraine     mingraine     mióma     mobiltelefon     mono     nagyothallás     nõgyógyászati gyulladás     nyaki fájdalom     nyálkahártya szárazság     nyelés     nyelvciszta     nyelvfájdalom     oltás     oltások     orrmelléküreg polip     óvoda     övsömör     pajzsmirigy     pajzsmirigy alulmûködés     pánik gyakorlat nõknek     pattanás     probiotikum     puffadás     pulzus     punctio     reflux     reggeli görcs     rosacea     salmonella     sárga foltok     schüssler só     schüssler terápia     sérülés     sinus sphenoidalis gyulladása     sírás     skarlát     sressz     sterilizálás     súlycsökkentés     syncumar     szédülés     székrekedés     szem     szeméremdomb borotválása     szexuális elõjáték     szívdobogás érzés     szívelégtelenség     szívpanaszok     szomorúság     szoptatás     szorongás     szõrösödés     szõrtüszõgyulladás     szülés után     taknyosság     talp     talpfájdalom     tanga kínok     tavaszi fáradtság     térd     természetes hõmérsékletingadozás     testépítés     testmagasság     törés     torokgyulladás     tüdõgyulladás     túl gyors perisztaltika     túlsúly     ultrahang     üzemorvos     várandósság     vashiány     vashiány gyulladással     vaspótlás     vastagbél daganat     vastagbél tükrözés     végbél vérzés     végbél záróizom elégtelenség     vénás injekció     véradás     vérhigító     vesegörcs     vesemedence gyulladás     világos széklet     visszér     viszketés     vízkõoldó     vizsgadrukk     vizsgaidõszak     xanax     zsibbadás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

szívdobogás

Kedves Edit!
Normális az, ha valaki sokszor erősen érzi a szív dobogást?
Pár pillanatró van szó
EKG renfben
köszönöm
vera
Kedves Vera!
Egyenlőre nincs vele teendő.
Kérdés, hogy köze van-e valamilyen ételhez, vagy maghoz az étkezés tényéhez.
Azt érdemes figyelni, hogy van-e rendszer abban amikor megjelenik, és mi volt előtte.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2021-05-20 14:12:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

ártalmas-e?

Üdvözlöm, Dr-nő!
Szeretném megkérdezni, hogy ártalmas-e, ha a férfi kiszívja egy nő nyakát, akár kismértékben is? Valahol azt olvastam, hogy igen, de azért egy orvos véleményére is kíváncsi lennék.

Köszönöm
Sonja
Kedves Sonja!
Mosolyt csalt az arcomra a kérdése :)
Mi jelenthet gondot benne? Ha nincs folytatás, vagy nem örülök neki.
Amikor hámsérüléssel, harapással jár, az már más lapra tartozik.
Csak az kérdés, hogy vállalja-e szívesen másnap a világ előtt a heves előzményeket.
Egy nőnek szüksége van az imádatra, azt, hogy érezze megőrülnek érte és az utána következő orgazmusra.
Hisz évszázadokkal ezelőtt leírták a hysteria kezelésénél a szexuális kezelést...
Szóval a vérömleny ami a nyakon keletkezik nem okoz gondot az egészségében (csak bizonyos vérzékenységi betegségekben- amit ilyen idős korra már tud magáról a felnőtt).
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2021-04-22 11:27:17
Olvasói értékelés: 5/5

Rezonáló érzés ülõ és fekvõ helyzetben

Kedves Doktornő!

Következő miatt fordulok Önhöz: 1 hónapja kb, ha ülök olyan érzésem van, mintha rezonálna az alhasam a combom. Ha lefekszem szintén "hullámzó"rezonáló érzés. Nőgyógyászhoz fordultam talán lehet korai menopauza, de mégsem az. Mitől lehet, hogy"jár alattam a szék?"
Hallott e hasonlót eddig? Valami belsőszervi dolog lehet?
Köszönöm a válaszát előre is! Bea (40év)
Kedves Bea!
Még nem hallottam ilyet.
Azt gondolom, hogy mindenképpen idegrendszeri eredetű.
Olyan, mintha csónakban ülne, de csak deréktól lefele?
Lehet-e tudni, mi történt előtte? Milyen betegség, vagy érzelmi gond volt ezen tünet előtt...
Kell legyen valami előtte.
Onnan ki tudok indulni.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2021-04-15 23:21:55
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

remegés

Tisztelt Doktornő
Kb egy évvel ezelőtt jelentkezett nálam kéz meg belső remegés.A háziorvos 170 / a pert nem tudom vérnyomást mért, Kiirta a Coverex AS 5 ml napi egy szem reggel. Szedtem amikor itt hon mértem a vérnyomásomat rendben volt, de a remegés nem szünt. Közben én lecsökkentettem fél szemre a gyógyszertm Ma megint voltam az orvosnál 157/80 volt a vérnyomásom.Remegés most is van.Soha nem szedtem semmilyen gyógyszert ez az első.Viszont édesanyámnak és a testvérének volt erőteljes kézremegése.Gondolok pszishés problémára is.Olvastam a vércsoport diátáról is itt az oldalon. 0 RH pozitiv vagyok.Ha lenne javaslata hogy merre induljak el, a diétának nagyon drasztikusnak kellenen lennie? Nem merem abbahagyni a gyógyszert.Köszönöm a választ üdvözlettel Judit
Kedves Judit!
Köszönöm a kérdését.
Sok embernek felmegy a vérnyomása az orvosnál. A 157 magas. De ha izgul valaki belefér.
A belső remegés az más. Nehéz meghatározni, és orvosilag, ha nincs magas vérnyomás, vagy magas pulzus, nem tudunk vele mit kezdeni.

Az a tapasztalatom, hogy a táplálkozás viszont nagyon beleszól.
A vastagbélben van egy kis idegsejt csoportosulás, ami információt küldd az agyba. Eddig azt hittük csak az agy küld az emésztéshez impulzust a X. agyidegen keresztül, de már tudjuk, hogy visszafele is van kapcsolat. Ezért fontos, hogy mi van a bélben, milyen az a bélsár. Támogatja-e az agyunkat, vagy sem. Ha nem megfelelő a bélsár, akkor érthető a magyar mondat "szar gondolat". Vagyis a bélsárból jövő információ nem támogatja az idegrendszer jó működését...
O-ás vércsoport húsok közül marhát, bivalyt, birkát, vadat ehet, halakat is, de nem jó neki a gluténos gabona és a tejtermék!
A disznó és a csirke sem az övé. Érdemes elolvasni Peter D`Adamo:ABO terv című könyvét, ahol leírja mi a jó a O-ás vércsoportnak. Aztán amit tilt azt kihagyni, és elkezdeni kipróbálni, hogy mi az ami működik.

A belső remegéshez fontos, hogy ne nézzen TV-t egyáltalán. Borzalmasan stresszeli az embereket. Telefon, Facebook, semmi ne legyen lefekvés előtti órában.

Este 10-kor ágyban lenni és olvasgatni. A rendszertelen életmódért fizetni kell testi tünetekkel különben.

A másik a gyaloglás, amit tehet saját magáért, napi 30 perc alatt 3 km. Ez nem megerőltető, de annyi stressztől megszabadít, annyi boldogságot felszabadít, hogy ezért megéri.

A folyadék a következő, 1 liter 30 kilogrammonként. Kevés folyadék mellett sok a méreganyag a vérben és nem tisztul ki. a szív csak optimális ionösszetételű és pH-jú vérben tudd jól működni.

Ha minden kötél szakad, és ezek után egy hónap múlva is remeg, akkor javaslom a léböjtöt, egy hetet, amikor is csak folyadékot iszik és minden reggel beöntéssel kezd. Ez kicsit durvának tűnik, de segítek. Az első 3 nap a nehéz, utána már lenyugszik a test, a remegés, kitisztul a bél, és elmúlnak a testi tünetek.
De ha sikerül az előzőeket jól beépíteni, akkor Lehet, hogy nem lesz szükség a böjtre. Minden csak kitartás kérdése, meg hogy mennyire vagyok képes lemondani a jelen szokásaimról. Mert azok ide vezettek :)
Remélem sikerült választ kapnia a kérdésre!
Üdvözlettel:




Dr. Harsányi Edit
2021-04-09 21:43:33
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Miért nem veszik figyelembe a gerincsérvet leszázalékoláskor?

Tisztelt Doktornő,
Több, mint fél centis gerincsérvem van egyik nyaki csigolyánál. a leszázalékoló bizottság véleményében viszont nem szerepel. Panaszaim elmondtam, Mr, ill. reumatológiai leletet is beadtam róla. Sem a pontot érő betegségeknél (tehát%-ot nem kaptam rá), és sem az "Egyéb betegségek" felsorolásban nincs benne, mintha nem lenne ilyen betegségem. ÖNNek mi a véleménye? Miért nem kell leírniuk? Mit tehetek?
Válaszát várva
Előre is köszönöm
Ani
Kedves Kérdező!
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert leszázalékolásban nem dolgoztam. Az ottani szabályozásokat nem ismerem.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2020-09-18 22:33:28
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

lábdagadás

Tisztelt Doktornő!
Szeretnék segítséget kérni eddig a Covarex AS komb-ot szedtem,(azért ezt, mert kicsit dagadtnak itélte meg a lábam az orvos) napi 1 -et, de nagyon álmos voltam így lefeleztük az orvossal, aztán szintén jött az álmosság, ezért 1/4-et szedek kb 3 hete, ezzel az adaggal jól vagyok. Viszont két napja észrevettem, hogy dagadt a lábszáram, sőt a lábfejeim is egy kicsikét.
Most mit tegyek?
Külföldön élek és dolgozom, Magyarországon van a kardiológus akivel a Covarex as kombot lecsökkentettük.
A lábdagadás az adag csökkentése miatt van? Mit tegyek? Olyan ideges vagyok, teljesen kétségbe vagyok esve...Segítség
Köszönöm szépen!
47. éves vagyok és elhízott ráadásul.
Kedves Kérdező!
A lábdagadás mindkét oldalon a szívelégtelenség kezdete.
Gyógyszerrel ideig óráig karban tudja tartani, de sajnos ez romlik. A teste jelez, hogy le van terhelve, és nem bírja a szíve ezt a meleget és ezt a táplálkozási formát.
Tej, tejtermék, tojás és hús mentesen kb 6 hét alatt teljesen elmúlik a dagadás. Ha diéta hiba van, akkor jön a dagadás újra.
Ha kihagyja ezeket az ételeket, akkor nem kell emelni a gyógyszeradagon. Így tud magán segíteni a legjobban külföldön.
Főzéshez a Makrovegetáriánus honlapot javaslom Sebestyén Szilviával.
Jó egészséget!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2020-07-13 22:21:20
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Üdv Edit!
Volt csoport társad keres(ne),de a régi telefonszámod
már nem él!A regisztrált e-mail címemre írhatsz! Köszi
Zsolt
Kedves Zsolt!
Most már a régi is él újra :)!
De szerintem az újat is tudod már...
Üdv:

Dr. Harsányi Edit
2020-05-18 12:21:06
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Supplin és Tarivid Richter gyógyserek hatása a babára

Kedves Doktornő!
Olyan kerdesem van hogy a parom 5hetes terhes, volt orvosnal mert gyulladasa volt!!
Ki irt neki az orvos Supplin 500mg, Tarivid Richter 200mg nevu gyogyszereket es ugye szedte!!
Annyi a problema hogy mikor elment ehez a nogyogyasz orvoshoz nem vette eszre hogy terhes a parom es szedte a gyogyszert!
Es ebbe szeretnek valaszt kapni hogy lehet baja a babanak azoktol a gyogyszerektol amiket szedett,vagy lehet tudni egyaltalan e ezt igy 5hetes terhesen?
Elore is koszonom!!
Kedves Kérdező!
Sajnos fiókrendezéskor vettem észre, hogy erre a levélre nem válaszoltam. Elnézést.
Viszont a probléma most már valószínű megoldódott, és remélhetőleg minden rendben van.
Ugyanis a várandósság elején a minden, vagy semmi törvény lép életbe. Ha valami kára lenne a gyógyszerből a babának, akkor nem fejlődik tovább. Ha viszont megy előre a várandósság, akkor nem okozott neki bajt, és tudott fejlődni tovább.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2020-05-18 11:47:20
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

7 honapos kislányom falbautotte a fejét

Jó estét doktornő!! Ma este kislányom hátra vágta magát a pelenkázón és feutotte a fejét a falba!! Párom szerint nem nagyon de én félek. 7honapos fel másodpercig sírt
Kedves Kèrdező!
Mivel külföldön vagyok , csak most tudok válaszolni. Kb 24 óra után már nem gondolom, hogy baja lehet.
Szerintem nincs gond.
A babák feszegetik s határaikat. Mozognak, izegnek. Lesz sérülése bőven.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2019-10-12 13:50:42
Olvasói értékelés: 5/5

C-kategóriás jogosítvány színtévesztõként?

Kedves doktornő!Nem tudom hogy tud e kérdésben segíteni.Volna egy olyan kérdésem,hogy sajnos enyhén színtévesztő vagyok,de szeretném már régóta letenni a C-kategóriàs jogosítványt, jelenleg is sofőrként dolgozom,csak kis furgonnal.Hallottam a szinkorrekciós szenüvegről,hogy már jó ideje létezik.Azt szeretném megkérdezni,hogy ezt a pàv2-es alkalmassági vizsgálaton elfogadják?Van ebben valami tapasztalat vagy ez orvosra váltogatja? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
Ehhez jelenleg is aktív foglalkozás egészségügyes szakorvost kell megkérdezni.
Nem ismerem a mostani szabályokat!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2019-08-23 22:16:41
Olvasói értékelés: 5/5

Orvos láthatja-e mikor váltom ki a gyógyszert?

Kedves Doktornő,
most, hogy fölvitték valami internetes felhőbe a beteg adatait,gyógyszereit. Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a háziorvos, ill. szakorvos utána nézhet-e, az internetes felhőben (pl. gyógyszerészt megkérdezve), hogy kiváltottam-e a fölírt gyógyszert, ill. láthatják-e az orvosok, mikor váltom/váltottam ki?
Köszönöm szépen!
Kedves Kérdező!
Már nem dolgozom háziorvosként 17 éve. Nem tudom, hogy mit tud megnézni a felhőben.
Azt viszont tudom, hogy a táppénzes felülvizsgálaton már akkor is tudtuk, hogy ki mit váltott ki.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2019-07-24 09:18:51
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

fájdalom a szegycsont környékén elõlhátul

Kedves Doktor Nő!
Köszönöm a gyors válaszátNem !rég, kb 1-2hónapja, voltam hasi ultrahangon, ugyanis én volnék az “útkereső” lány, ott mindent rendben találtam! Főként az epét és a vesét nézték, a derékfájfalom miatt, az MRI eredményem amúgy rendben van! Gyógytorna kell mert enyhe gerincferdülésem van!
A mostani fájdalom épp a szegycsont környékén van, elől is- hátul is! Igyekszem tartani a diétát de ilyenkor biztos be fog csúszni egy kis finomság! :(
Amit még észrevettem, az este szivdobogás érzetem volt, ez nálam máskor is előfordult, lehet a szívemmel van baj?? Vagy magas vényomás? Amitől még félek, honnan tudom, hogy nem-e a tüdőm fáj vagy a szívem? Dohányzom, ami tudom rossz szokás, de kicsit ezektől tartok!
Köszönöm ha ezekre még válaszol így az ünnepek előtt!
Köszönöm a jó kívánságokat! Kívánok viszont Kellenes Ünnepeket, és Boldog Újévet!
Anita
Kedves Anita!
A szív egy ilyen fiatal embernél valószínű rendben van. A vérben az ionok szabják meg, hogy szívdobogás, vérnyomás eltérése van. A nikotin pl ingerületátvivő anyag... Normálisan nincs belőle annyi, mint amit bevisz a dohányzással. Ne csodálkozzon, ha többet szív akár csak időben egyszerre, jöhet az elváltozás.
Azt viszont nem értem, ha tudja, hogy a dohányzás káros és ennyire aggódik az egészségéért, akkor hogy lehet, hogy még gyakorolja?
Mi tartja vissza attól, hogy letegye?

A kérdés, hogy a tüdő vagy a szív?
A szívben nincsenek fájdalomérző receptorok, a szív nem fáj soha. Ha baj van, akkor a környéken valamelyik szerv jelzi a fájdalmat.
Ha a tüdőben van a baj, akkor viszont a belégzés, kilégzés mozgása miatt valamelyikhez kötődve rendszeresen ismétlődni fog a fájdalom. Így tudja elkülöníteni.
Remélem tudtam segíteni!
BÚÉK!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-12-31 01:13:57
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

mellkasi fájdalom

Kedves Doktor Nő!
Többször is segített már nekem, így ismét kikérném a véleményét, így az Ünnepek miatt főként, már a saját orvosomhoz nem tudok eljutni. 28 éves nő vagyok. Nem szedek semmilyen gyógyszert tartósan.
2 napja mellkasi fájdalmat érzek, ilyen szúró jellegű, de nem levegő vételre rosszabbodik, nem is köhögök, inkább ha nyelek, akkor érzem végig az égő érzést, ezért gondoltam, biztos csak gyomorégésem van, így vettem be quamatelt, majd ma vettem rennie-t is, de egyik sem használ igazán.
Nagy mennyiségű nyers lilahagymát ettem 3 napja, és másnap reggel kezdődött a fájdalom, nekem attól amúgy is égni szokott a gyomrom, de ez most nem múlik. A fájdalom kisugárzik a hátamba is, és ha fekszek rosszabb lesz.
Refluxom nincs, nem jön vissza sav vagy ilyesmi a nyelőcsövemen.
A napokba kell megjönnie a menzeszemnek, a melleim ilyenkor "leszakadnak" . Arra is gondoltam, hogy szúrhat-e a mellkasom emiatt, kisugározhat-e a fájdalom?
Nem tudom mi lehet a baj, de kezdek megijedni, mert 2 napja folyamatosan fáj a mellkasom. Ma reggel kicsit jobb lett, de estére megint rosszabbodott. Evés után jobban fájni kezdett.
Előtte való napokban a gyomrom is fájt, azt hittem beteg leszek, de az elmúlt, és helyette jött ez.
Mi lehet a bajom? Kérem segítsen!
Köszönöm előre is!
És Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Üdvözlettel: Anita
Kedves Anita!
Ha ég a gyomra, akkor azt úgy tudja megoldani, hogy háztartási kekszet eszik, vagy pirítóst, ami felszívja. A Quamatel csak a jövőbeni savtermelést fogja meggátolni, a jelenlegivel nem tud mit kezdeni.
Ha jobb oldalon fáj a háta, akkor epeproblémára, akár epehólyag gyulladásra is gondolhatunk.
De ilyenkor mindig legjobb a diéta. 4 nap sós vízben főtt krumpli, vagy rizs és helyre jön magától a tünet. Tudom, hogy pont most jön karácsony, de higgye el, hogy a kórházakban most csak ügyelet van, és valószínű nem Ön lesz a legsúlyosabb beteg, így elszenvedgethet ott órákat.
A Levendula aroma olaj mindenképp segít, rákenve a máj területére bőrön keresztül is felszívódik. Vagy a gyógyszertárban kérdezzen utána a Rovachol kapszulának. Abban is Levendula olaj van, és segíti az epét, májat.
Most kerülje az étkezést, bő folyadék, sok kamilla, körömvirág tea, keserűek, de ez is a májat segíti.
Ha kibírja januárig, akkor azt javaslom, hogy akkor menjen el, nehogy epekő legyen a háttérben.
A diéta jó a gyomor és májpanasznál.
Ha keresztirányban elkezd fájni a hasa, vagy beindul a hányás, akkor mindenképp azonnal menjen be a kórházba. A hasnyálmirigy probléma szokott így jelentkezni.
Szigorú alkohol tilalom, amíg az orvos meg nem vizsgálta.
Várom a visszajelzését!

Áldott, békés karácsonyt kívánok, most egy kis diétával :) !
Üdvözlettel:


Dr. Harsányi Edit
2018-12-21 23:57:10
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

kóros elváltozás?

Kedves Dr nő !azt szeretném kérdezni,hogy ez kóros
elváltozás-e?
Ime a történetem.sajnos senki sem mond semmit.az orvosok egymás ellen dolgoznak.
Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 110 qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium," Szivklinika"DCM.hipofizis microadenoma.amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.
tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. a mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 futni úszni biciklizés fizikai munka  favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.2013 erős hasi hizás +15 kg egy két ételtől elfáradás.2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással .pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után apulzus 190 nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben.nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond  itt is leültem.aztán 2014.06.28. evés után alvásból 170 pulzus egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a puzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.azóta teljes korlátozás a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.a diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik  erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be  Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar.
gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba az időjárásváltozás is megvisel.
aki eddig vizsgált:Dr H..echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr N.echo 40% DCM..Dr F.echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr V.45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia.
Prof :Sz. pulzus 185 korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek..prof .DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?
Bno:i2380
Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg  anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyr.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó.
a bal elülső fascicuális blokk  az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta.
az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés
a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés
a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.
a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés.
az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés.
a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.
evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.
ezért szigorú ágynyugalom!!!!!
Nem akarok több kisérletezgetést!
senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés.
A sziv mr most 54%-ot lát de akkor sem stimmel itt valami.ill.még ezt látták.
140 es pulzu.snál
Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus.
Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t.
köszönöm,hogy elolvasta.nem tudom.hogy ezen lehet-e segiteni?
Dr T ezt mondta.

Orvosilag nem használjuk a szívgyengeség szót, nem vagyok benne biztos mit
ért rajta. A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy
részjelenség. Üdv: Dr.
Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.
ez biztos nem normális.

A kezelőorvosom ezt mondta
A jobb és balkamra nem syncron mozog.A bkf rosszabb mint a JK - é.Az intra és interventr vez zavar ill a fent leírtak resyncronizációs therápiát igenyelnek.Ez  az amit akartam.Másfajta ,sy.ncronizálò pacemaker beültetése szükséges.Az a JK oldaláról segít a balkamrát is mozgatni .Ezzel javül a balkamra functiò.és az állapot.Nagyon örülök..hogy ez a megoldás.Erre gondoltunk.Dilatatióról ill imfarctus utáni status.Látom,h front van.Ez megviseli biztosan.És a nem átfogó Dg. Tudomásul vétele,hanem részletek.Nem jó h 54% ot mért ,mert nem igaz ,és mert ellenjavallja a syncronizációt.Oda jelentősen csökkent ,35% alatti bkf muszáj.Tehát ezért meri elutasítani.Mi tudjuk h ez nem igaz.Mitől javult  volna a bkf? A pacemaker funct se jó.a kontrasztanyag halmozódás a hegesedés miatt van. Némi kötőszövet van ott,nem szivizomszövet.
A kötőszövet a szívizom helyén van.Ez a nem jó.Sztem vagy az onfarctus utáni hegszövet v túl sok saját kötőszövet , amelyben az ingervezetés torzul.Ez megmagyarázza a leírt interventriculáris vez zavart.Sztem továbbra is a syncronizáció a választandó megoldás.Én tartanám magam ehhez.Fel a fejjel.Biztos h consultálni fognak a doktorok .ha lassabban dobog a szív akkor könnyebb észrevenni a falmozgászavart is.valami megtámadta a szivizmot átalakul kötőszövetté.


Kedves Kérdező, a fentiek éretelmezése nehézkes, jobb lett volna részetesen lemásolni, vagy szkennelni a leletet. Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr.

2018.09.27. 19:09:26
  Kedves Dr nő!
Azt szeretném kérdezni,hogy tudná-e értékelni ezeket a kifejezéseket ill.leletet?
Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 110 qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium,"
Ill.itt egy sziv mr lelet is
az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál 
Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?
Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat 
ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is

A kardiológus semmit sem mondott a 
Kezembe nyomta aztán ennyi.
válaszát köszönöm.  

Kedves Kérdező!
Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható
A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata.
Üdvözlettel: dr.

Kedves Dr nő azt szeretném kérdezni,hogy ez mit jelent?a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat.köszönöm.

A bal koszórúsér elúlső leszállő ága a LAD .Ez veleszületettel vekonyabb, kevesebb vért ad bal kamra táplálására.Ez rész Dg.a többihez.
Kedves Kérdező!
Ez egy előrehaladott betegség. Szükség lenne személyes találkozóra ahhoz, hogy véleményt mondhassak.
Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani.
Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-10-15 22:15:43
Olvasói értékelés: 5/5

zsibbadó végtagok

Kedves Doktor Nő!
Én lennék az elkeseredett, vagy ahogy Ön írta, útkereső lány. Amúgy Anitának hívnak! Elnézést, hogy nem írtam a levelem aljára a múlt alkalommal.
Rendeltem magamnak Aloe vera natúr gélt (meg Freedom-ot is) , és ez valami csodaként hat a bőrömre, egy ideje nem jelentkeznek a kis hólyagok, a Freedom pedig a derékfájdalmam enyhítette, de érdekes, mert néha a semmiből előjönnek a hóyagok.... Még egy epicután teszt vár rám.
Candidára nem gondoltam eddig, de valóban szedtem antibiotikumot, bár nem akkor amikor elkezdőtött ez a hólyagosodás, hanem már utána, mert közben volt egy erős megfázásom.
A derekam pedig valamivel jobb lett, eljutottam neurológiára, ahol javasolták az MRI vizsgálatot, ahova tegnap kaptam időpontot, október végére. Tornáztatom rendszeresen, egy direkt deréktáji fájdalmakra kifeljlesztett gyakorlat sorral (amit a neurológus adott), de néha rettentően fáj.
Ami még nagyon zavaró, és nem találok rá választ, hogy sokszor úgy kelek fel reggel, hogy mind a 4 végtagom zsibbad (felkar, főként váll környékén) és a vádlim, de inkább a jobb oldali láb. Amikor a neurológián jártam szeptember végén, akkor is említettem ezt a doktornak, de akkor még nem volt ennyire erős a zsibbadás,nem is fektettem rá kellő hangsúlyt, mondta szedjek Milgammát, abból is a neo-t, amibe sok a B vitamin. Attól mindig kicsit jobb lett, de most pár napja nem szedtem, és rosszabb lett.
Nem tudom, hogy ez mitől lehet!
Doktor Nő mit gondol?
Köszönöm előre is!
Úgy néz ki valóban hosszú út áll még előttem, mert ahogy egy probléma megoldódna, jön a következő.
Várom a válaszát!
Előre is köszönöm!
Anita
Kedves Útkereső Anita!
Köszönöm, hogy leírta a változásokat! Ez jó irány!
Az aloe vera jót tesz kívülről és belülről is a bőrnek. Folyamatosan érdemes használni.
Mivel hűvösödött az idő, megjelentek az ízületi panaszok, mert kevesebbet iszunk, és kevesebb az ízületi nedv. Ez is lehet oka a reggeli zsibbadtság érzésnek.
A Milgamma is olyan dolog, amit folyamatosan kell enni, mert a B vitamin vízben oldódik, mindennap kiürül a felesleg, nem tud raktározódni, pótolni kell.

Valószínű megvan az ok amiért ezek történnek. Sokszor nem világos az elején. Az ilyenek mint diéták, étrendkiegészítők ahhoz kellenek, hogy legyen idő kivárni mire megtaláljuk az igazi okot. És ne alakuljon ki addig gyógyszerfüggőség.
Amiről már utána nem szoktak leszokni, és tele van mellékhatásokkal is.
Szóval továbbra is a candida diétát javaslom, még ha nem is olyan szigorúan, de fehér liszt, cukor, olaj az mindenképp tiltott. Ne várjon gyors eredményt, hónapok kellenek hozzá, és ha igazán szereti magát, akkor soha nem tér ezekre vissza.
Az biztos, hogy kényelmetlen, mert mindig magának kell főznie. Ez egyfajta felelősségvállalás magamért.
A kitartás mindig gyümölcsöt hoz.
Jó az irány, hisz jobban van, csak még nem elég.

Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-10-12 11:21:44
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Porckorongsérv tünetek

Tisztelt Doktornő!
Porckorongsérvem van az L 4-5 csigolyáknál. A hosszú évek alatt megtanultam "kezelni" az ezzel járó kellemetlenséget és adott esetben a fájdalmat. Egy ideje viszont mindkét lábamban, főként a combomban ( elsősorban a jobban ) erős izomlázhoz hasonlító érzésem van. Előfordul hogy el is zsibbad a lábam, sarkam, lábujjam. Lépcsőn lefelé menet nagyon kellemetlen ez az izomlázszerű érzés, felfelé kifejezetten fájdalmas. Felkeléskor az egész lábamban nyilalló fájdalmat érzek és nehézkes ráállni. Járás közben volt már olyan érzésem, mintha a combcsontom kiugrana a helyéből.
Lehet mindez a sérvemtől?
Megtisztelő válaszát elő is köszönöm.
Éva
Kedves Éva!
A válaszom egyszerű: igen.
Sőt ezek a tünetek jelzik, hogy ideje visszamenni, és kontroll vizsgálatokat csináltatni, mert rosszabbodott az állapota.
Csak a mindennapos tornával lehet csökkenteni az előrehaladását a betegségnek. Remélem azt csinálja.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-10-02 22:38:16
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

hólyagok tenyéren, talpon és fájó derék

29 éves nő vagyok!Próbálok részletes lenni!
3 hónapja elküldtek góckutatásra bőrgyógyászatról, mert állandóan kis hólyagok jelentek meg a tenyeremen, később a talpamon is, melyekből folyadék is ürült, ha kinyomom akkor lehámlik a bőr, és ez a hámlás megmarad, nem gyógyul, semmi nem használt a kezelésükben, így jártam vérvételen, nőgyógyásznál, fogászaton, sebészeten, fül-orr gégészeten, adtam vizeletmintát, és mindenhol negatív eredmények, aminek persze rettentően örülök, jelenleg körömgombát vélt felfedezni a bőrgyógyász (nyomokban, szóval nagyon minimálisan), így most azt is kezelem, DE pár hete, talán már egy-két hónapja is érzek egy jobb oldali derék- csípő fájdalmat (nehéz meghatározni, mert valahol a fenekem külső részén kezdődik a fájdalom és minden lépésnél fáj) csináltak RTG-t, ahol kimutatták, hogy kezdetleges kopás van mindkét csípőcsontomban (vagy inkább a forgót mutatták), de azt mondta a háziorvosom, hogy ettől nem kell megijedni, csak porcerősítőt kell szedni és súlyt veszteni illetve mozogni. (172 cm és 77 kg vagyok)
Most már a másik oldalon is érzem, mégis jobb oldalon erősebb, illetve néha feljebb is, talán a vesém környékén, valamint rettentő fáradékony vagyok, és sokszor szédelgek is, hőmérsékletem szinte mindig 37 fok, tehát hőemelkedés.
Elővettem a laboreredményem, és ott a vese működésnél a kreatinin kapott egy "+" jelet (85,80 umol/l- normál tartomány: 45,00-84,00) illetve az eGRF-EPI egy "-" jelet ami 79,24 (normál:
Kedves "Elkeseredett lány"!
Javaslom inkább az "útkereső" nevet, mert ott van esélye jól kijönni a helyzetből.
A leírásából diszhidrózisra gondolok.
Mikor szedett utoljára antibiotikumot?
Szerintem a candida szaporodott el a szervezetében.
Javaslom keressen rá diétát. Szigorú lesz nagyon, de hatásos.
Bélflóra pótlás kell még, és jó minőségű Teafa aroma olaj.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:


Dr. Harsányi Edit
2018-09-21 15:01:29
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

glükozamin-szulfát tabletta szedése terhesen

Kedves Doktornő!

Azt szeretném megkérdezni Öntől hogy vajon terhesen szedhetek-e glükozamin-szulfát tablettát? Sajnos semmilyen cikk nem ír erről.

Köszönettel,
Andrea
Kedves Andrea!
Erre vonatkozólag én sem tudok tiltást. Bizonyos gyógyszerekkel nem javasolják együtt.
Viszont az a kérdés, ha felmerül, hogy vajon szedheti-e, akkor érdemesebb hallgatni a belső hangra, és megoldani táplálékból.
Érdemes mák, szezámmag darált keverékét enni mézben, a napozás, a mozgás mind segíti a csontépülést.
A félelem és a bizonytalanság nagyobb baj, mint maga az étrendkiegészítő. Ha valamiben bizonytalan, akkor addig várjon, amíg Ön számára megnyugtató választ nem kap.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-09-08 00:37:54
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Véres széklet és szúró, viszketõ érzés

Tisztelt Doktornő!
Kb. 2 hete véres ( élénk piros ) a székletem, hol jobban, hol kevésbé. Elég erős szorulásom volt, akkor olyan érzéssel, mintha egy tűvel belül végigkarcoltak volna. Üléskor csípő, szúró érzésem van és viszket is. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, sajnos szeretem a fűszeres ételeket. Aranyerem lehet?
Schüssler sóval lehetne esetleg támogatni az emésztést és a bélrendszert?
Válaszát előre is köszönöm
Éva
Kedves Éva!
Valószínűleg berepedt a végbél valamelyik alsó szakasza. De az aranyér is felsértődhetett.
Érdemes elmenni proctológushoz, habár nem kellemes a vizsgálat, de egyszer meg kell nézni, hogy mi okozza.
Nem írta, hogy hány éves, és van-e egyéb helyen vénatágulata. Szült-e? És van-e valami elváltozás utána?
Kellene többet tudnom az étkezési, ivási szokásairól is.
A sok zöldség, gyümölcs mit jelent?
30 dkg zöldség kell, egy nap minimum!
A vastagbélrák megelőzéséhez 60 dkg...
Melyiket jelenti a sok Önnek?
Táplálkozásban javaslom a barna rizset kicsit nyákosan, mert azzal is folyadékot visz be.
A másik széklet térfogatnövelő a zabpehely. Minden reggel lehet megenni kb. 5-7 dkgnyit belőle, vízben, vagy tejben megfőzve, aszalt gyümölcsökkel, vagy sósan zöldségekkel. Ez szinte egyáltalán nem emésztődik, de vizet tart vissza és nagyon jó tömegnövelő. Lesúrolja a bélfalat, de nem sérti.
Széklethez kell néhány dolog:
1. rost (30-60 dkg)
2. folyadék (30 kg/1 l )
3. bélmozgás, motilitás (futás, felülések stb.)
4. stresszmentesség. (mikor menekülni kell, nem a székelésen jár az eszem)

Schüssler No 3, D 12 potenciával a vérzést tudja csökkenteni.
Széklet lazításhoz inkább teákat javaslok. Nem a durva hashajtókat, hanem Fehér akác, bodza, hárs. Ezekben is van kicsi székletlazító hatás. Sokat segít reggel egy pohár forró tea, vagy csak natúr forró víz is, hogy beindítsa a székelést.

Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-08-16 22:26:35
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Kullancs csípés

Tisztelt Doktornő!

Kullancs lehetett bennem, amire csak később jöttem rá. 3-4 hete találtam a fenekemen egy kis barna szemölcs szerű kinövést, ami néhány nap múlva magától leesett. Utána vettem észre, hogy egy tenyérnyi piros folt alakult ki a helyén. Torokfájás, orrfolyás és utána a jobb térdemben fájdalom következett. Kihez forduljak?Félek, hogy fertőzött volt a kullancs. Debreceni vagyok. Nahrin termékek közül melyiket ajánlja? Szerdán megyek a klinikára gasztoenterologushoz, gyomor problémával vizsgálnak, már vettek vért a múlt héten, kérdezzek rá a doktornőre? ( a gyomorprobléma megelőzte a kullancsot)

Kedves Kérdező!
Szeretném, ha megtisztelne a keresztnevével. Úgy tudom csak beazonosítani.
Bőrgyógyászhoz kell fordulni, és ő meg tudja mondani, hova forduljon tovább.
Üdvözlettel:

Dr. Harsányi Edit
2018-05-07 21:27:20
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja