SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Dénes Ivett


Dr. Dénes Ivett
orvos, bababarát alvás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Email: info@anyagyere.hu
Honlap: www.anyagyere.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Nehezen alszik el a baba

Tisztelt Szakértő! 14 hónapos kislányom alvásproblémájához szeretnék segítséget kérni. Megpróbálom röviden tömören leírni a történetünket. Kislányom kis súllyal született (2350g), és rettenetesen hasfájós volt kb 4 hónapos koráig. Szinte egész nap kézben volt és sírt, voltak napok amikor napközben is alig aludt vmit. Ezután a nappali altatások a pihenőszékben voltak, este pedig paskoltuk a fenekét, így aludt el. Kb. 8-9 hónapos korától kézben altattam nappal is és este is. Mostanra már nagyon fáj a derekam így kb 1 hónapja úgy alszik hogy berakom az ágyba és simogatom vagy picit paskolom. Viszont nagyon sok idő kell neki az elalváshoz. 40 perctől másfél óráig. Ha kimegyek a szobából sír és csak velem alszik el. Emellett hozzátartozik az is hogy rettenetesen mozgékony, mindig mozgásban van és az elalvás előtt is folyamatosan mozog, egyik oldalról a másikra fekszik, feláll, piszkálja rugdossa a rácsot tehát nem tud leállni. Attól tartok nem e lesz esetleg hiperaktív. Pici baba kora óta sokszor nyűgös, nyugtalan baba. Fogunk még nincs:) Tudna valami segítséget ajánlani a könnyebb elalváshoz? Nagyon szépen köszönöm a segítségét előre is.
Kedves Anyuka!

Az elalvás egy folyamat, melynek hosszát sok tényező befolyásolja. Függ a baba aktivitási szintjétől, önszabályozásától, temperamentumától. Befolyásolja az altatás módja, az időzítése, az alvással kapcsolatos szülői elvárások, a gyermek és a szülők alváshoz/altatáshoz társult érzései is, emellett a körülmények, a baba fejlődése, a baba-mama kapcsolat is.
Tehát, ezeket a szempontokat érdemes átgondolni, ha segíteni szeretne a gyermekének könnyebben elaludni.
Részletes tanácsokat online konzultáció keretében tudok adni, a fent felsorolt információk részletes megismerése után.

Sok sikert!
 


Dr. Dénes Ivett
2020-08-23 07:56:15
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja